5. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi'nde 'Adli Bilimler' Konusu Ele Alındı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından Ulusal Multidisipliner Adli Bilimler Kongresi gerçekleştirildi. Söz konusu kongre 11-13 Mart tarihleri arasında devam edecek.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından Ulusal Multidisipliner Adli Bilimler Kongresi gerçekleştirildi.

Gazi Üniversitesi Rektörlük Binası Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen kongre 11-13 Mart tarihleri arasında sürecek.

Kongreye ilişkin bilgi veren Kongre Akademik Danışmanı Prof. Dr. Vedat Bulut, “Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu yılladır çok güzel ve tematik toplantılar düzenliyor. Her yıl bir konuya ayrılıyor. Tıp Fakültesi 1 ve 6’ncı sınıf öğrencilerinin katılımları var” ifadelerini kullandı.

Bulut, bu yıl gerçekleştirilen kongrede “Adli Bilim” temasının ele alındığını, bu kapsamda otopsi, suç ve terör gibi birçok konunun konuşulacağını kaydetti.

Bulut, söz konusu kongre ile gençlerin akademik hayata hazırlanmasını amaçlandığını dile getirdi. Kongrede farklı uzmanlık alanlarından ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden yaklaşık 400 katılımcı bulundu.
Kaynak: İHA