14 Mart Tıp Bayramı

Anıtkabir'i ziyaret eden 14 Mart Tıbbiyeliler Derneği üyeleri, mozoleye çelenk bıraktı.

14 Mart Tıp Bayramı
14 Mart Tıbbiyeliler Derneği üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Dernek üyeleri, Dr. Abdülbaki Artık öncülüğünde, beyaz önlükleriyle Anıtkabir'e geldi. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan doktorlar, saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen heyet adına Dr. Artık, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Artık, deftere şunları yazdı:

'Aziz Atatürk, bir asır önce milletimizin istiklal davasını başarmak için çıktığın çetin yolda 'ya istiklal ya ölüm' şiarıyla destekçin olan tıbbiyeli Hikmet yolundan ilerleyen 14 Mart Tıbbiyeliler Derneği mensupları olarak, bugün de aynı heyecan, inanç ve bağlılıkla huzurundayız.

Türk tıbbiyeliler Edirne'den Şanlıurfa'ya, Trabzon'dan Gaziantep'e kadar aziz vatan toprağının yedi bölgesine yayılmıştır. Fikrimiz, 1911'de vatanın kanayan yarasına derman bulmak için bir gece vakti Karacaahmet Mezarlığı'nda toplanan 190 tıbbiyelinin fikridir. İnancımız, 1915'te Çanakkale cephesine gönüllü gidip bir daha dönemeyen darülfünun tıbbiyelilerinin inancıdır. Ruhumuz, 1919'da Sivas Kongresi'nde manda ve himayeyi reddeden tıbbiyeli Hikmet Boran'ın ruhudur.

Tanrı Dağı'nda Kürşat, Roma'da Atilla, Malazgirt'te Alparslan, İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet, Çanakkale'de Mustafa Kemal Atatürk olan, Allah'ın İslam'ın bayraktarlığıyla şereflendirdiği yüce Türk milletinin evlatları olan Türk tıbbiyelilerin, açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğine huzurunda bir kez daha söz veriyoruz.'

Kaynak: AA