YGS'de 15 Dakika Uyarısı

Tokat il Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, ÖSYM tarafından yeni bir kural uygulamaya konulduğuna dikkat çekerek, “YGS’ye girecek adayların sınav başlamadan 15 dakika önce gireceği binada olması gerekiyor. Yani saat 9:45’ ten sonra hiçbir öğrenci binaya alınmayacak dolayısıyla da sınava giremeyecek” dedi.

YGS'de 15 Dakika Uyarısı
Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 15 Mart Pazar gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan il Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, il genelinde 12. sınıfta okuyan 7 bin 964 öğrencinin üniversite sınavına gireceğini, mezun olan öğrencilerle birlikte bu sayının 9 bin 64 olduğunu kaydetti.

Sınav saatlerinde ki uygulama değişikliğine dikkat çeken Yazıcı, adayların 09.45’den sonra sınava alınmayacağının altını çizerek, “Bu seneye özgü bir değişiklik var. Sınava girecek olan tüm öğrencilerimiz en geç saat 09:45 itibari ile sınav salonlarına girmiş olmaları gerekiyor. Bu öğrenciler için çok kritik öneme sahip bir durum. Çünkü ÖSYM Başkanlığının duyurularında da yer aldığı üzere özellikle 9:45’te binaya alınma işlemleri sonlandırılmış olacak. Saat 9:45’ ten sonra hiçbir öğrenci binaya alınmayacak dolayısıyla da sınava giremeyecek. Geç gelmesi halinde sınava girmesi söz konusu olmayacak. Sınav başlama saatinden 15 dakika önce her öğrenci sınav binasına girmiş olacak. Bunun tüm kamuoyu tarafından sınava girecek çocuklarımız onların aileleri tarafından bilinmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nokta da öğrencilerimizi uyarma noktasında tüm unsurları kullanmak istedik” dedi.

Nüfus cüzdanı sorunu olan öğrenciler için nüfus müdürlüklerinin saat 07:00’den itibaren açık olacağını belirten Yazıcı, “Öğrenciler nüfus müdürlüklerine müracaat etmek sureti ile sınava girebilecekleri şekilde belgelerini alabilecekler. Saat 10:00’da başlayan sınav 160 dakika sürüp tamamlanmış olacak. Bu sınav sürecinde en kritik nokta öğrencimizin sınava girmesi. Bunun dışında öğrencilerimizin sınav anında heyecanlanmamaları optimum bir kaygı düzeyi ile sınava girmeleri çok önemli. Sınava giremeyen öğrenciler için telefi edici hiçbir hak yok. YGS, LYS sınavlarının da maalesef böyle bir şey söz konusu değil o yüzden çocuklarımız bir yıl kaybetmemek için mutlaka bu sınava vaktinde girmeliler. Ogün şehirde her türlü önlem ona göre alınacak, çocukların ulaşımı için, sınav süresince dikkatlerinin dağılmaması için her türlü önlem alınacak belediye anonsları dahil camilerden yapılabilecek anonslar dahil bunun içerisinde. Çocuklarımız en geç saat 09:00-09:30 Aralığında okullarının önünde hazır olmalılar” diye konuştu.

Kaynak: İHA