Yakın Doğu Koleji'nden, Lefkoşa Kadın Sığınma Evi'ne Katkı

Yakın Doğu Koleji, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’nın da katıldığı bir kermes düzenledi.

Yakın Doğu Koleji'nden, Lefkoşa Kadın Sığınma Evi'ne Katkı
Yakın Doğu Üniversitesi Basın Ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Koleji Ortaokul Türkçe Bölümü tarafından organize edilen kermeste, öğrencilerin ve öğretmenlerin evlerinde yaptıkları tatlı ve tuzlu yiyeceklerin yanı sıra, seramik dersinde yapılan çeşitli takı ve süs eşyalarının satışının gerçekleştirildiği belirtildi.

Kermesten elde edilen gelir, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı nezdinde “Lefkoşa Kadın Sığınma Evi”ne bağışlandı.

Kadın ve Erkek Eşit Haklara Sahip Olmalıdır

Yakın Doğu Koleji Müdürü Işılay Arkan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Yakın Doğu Kolejinde çalışan tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlayarak, gerçekleştirdikleri etkinliğe teşriflerinden ötürü Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’ya teşekkür etti.

Oukl Müdürü Arkan konuşmasında, ülkemizde ve dünyada her zaman erkeklerle eşit haklara sahip olması gereken kadınların değerinden ve öneminden söz etti.

Bir Toplumun Kalkınması, Kadın ile Erkekğin Eşitliği ve Dayanışmasından Geçiyor

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da, etkinlikte yaptığı konuşmada söze başlarken, Yakın Doğu Kolejine bu duyarlılığı ve anlamlı yardımları için teşekkür ederek ve Yakın Doğu Kolejinde çalışan tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.

LTB Başkanı Harmancı, konuşmasında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve öneminden söz ederek, artık dünyada da toplumumuzda da kadının annelik olgusundan başka görevlerinin de olduğunu, erkeklerle her zaman eşit koşulllarda, dayanışma halinde olması gerektiğini ancak bir toplumun bu şekilde kalkınabileceğini vurguladı.

Alışveriş Yaptı, Öğrencilerle Fotoğraf Çektirdi

Mehmet Harmancı, katıldığı etkinlikte standlarda satılan ürünlerden alışveriş yaparak kermese katkıda bulundu. Harmancı, öğrencilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Kaynak: İHA