Vali Yavuz'un YGS Genelgesi

Muş Valisi Seddar Yavuz, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sakin ve güvenli bir ortamda yapılması için genelge yayımladı.

YGS sırasında gürültü kirliliğinin önlenmesi için genelge yayınlayan Vali Yavuz, konuyla ilgili açıklamasında, devletin, milletin geleceğinin teminatı olan gençlerin özverili ve gayretli çalışmalarının değerlendirileceği YGS'nin 12 Mart Pazar günü yapılacağını hatırlattı.

Muş'ta YGS'nin sakin ve güvenli bir ortamda yapılması, gençlerin hedefledikleri sonuçları almalarına etki edebileceğine dikkati çeken Vali Yavuz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

- Korna çalmak yasaklandı

'Sınavın yapılacağı 12 Mart'ta, sınavın sonuçlanmasına kadar olan süre içerisinde otoların klakson çalmaları, düğün, asker uğurlama ve benzeri konvoyları oluşturulması, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültülerinin yapılmaması gerekmektedir.

Sınavın yapıldığı okullar, kamu binaları bahçelerine ve çevrelerine sınav günü hiçbir vasıta park ettirilmeyeceği gibi sınavın yapılacağı tüm okullar ile çevrelerinde emniyet tertip ve tedbirleri polis ve jandarma tarafından önceden planlanacaktır.

- Toplu taşımada aksama yok

Belediye Başkanlığınca sınav merkezlerine gidecek güzergahlarda toplu taşıma seferleri aksaksızca sürdürülecektir. YGS'ye katılacak öğrencilerden nüfus cüzdanı, TC kimlik kartı, geçici kimlik belgelerini kaybedenler ile unutanların mağdur olmamaları için sınav günü merkez ilçe nüfus müdürlüğü hizmet vermek üzere 07.00-09.45 saatleri arasında açık tutulacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sınav yerlerinin hazırlanması ve sağlık tedbirleri önceden planlanacaktır.' denildi.

Kaynak: AA