Vali Şentürk, Kaman'da Muhtarlarla Buluştu

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kaman ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Halk Eğitim Merkezindeki toplantıda konuşan Vali Şentürk, güvenlik, altyapı, sağlık, eğitim, tarım gibi kamu hizmetlerinin en verimli bir şekilde vatandaşlara ulaştırılması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Kaman'da halkın büyük bir kısmının geçimini tarım ve hayvancılıktan sağladığını ifade eden Şentürk, şöyle konuştu:

'Biz de ilçemizde bu alanlarla ilgili önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Köylerimize ve mahallelere İl Özel İdaremiz aracılığıyla önemli hizmetler götürülmektedir. Kaman’a yapılan yatırımlar hızla devam edecektir. Bu yıl geçtiğimiz yıldan çok farklı olacak. İl Özel İdaresi olarak 25 milyon lira borçlandık. KÖYDES ödemesi de bu yıl iki katına çıkacak. Bu bütçeler ile köy yollarını yapacağız, altyapı sorunlarını çözeceğiz, içme suyu olmayan köylerimizin bu sorunlarını da halledeceğiz. Geçtiğimiz sene Kaman’a İl Özel İdaresi şantiyesi açıldı. Bu şantiye, ilçeye yapılan hizmetlerin daha hızlı ve kaliteli bir şekilde yürümesini sağlıyor. Çiftçilerimiz Ceviz Eylem Planı ile büyük imkanlara kavuştular.'

Muhtarlardan yetim, dul ve yardıma muhtaç kişileri bildirmelerini isteyen Şentürk, 'Biz de gereken yardımı yapalım. Bütün hizmetler vatandaşlarımız içindir. Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Kaman’da da hiçbir terör örgütüne geçit verilmiyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Kaman, devletinin yanındaydı. Terör örgütleri arasında bir amaç ve eylem birliği var. Bu eylemlere kalkışan şahısları mutlaka muhtarlarımıza ihbar edin.' diye konuştu.

Toplantıya, Kaman Kaymakamı Murat Girgin, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Kaynak: AA