Uluslararası Riyad Kitap Fuarı

Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon bakanlığı tarafından düzenlenen fuar yoğun katılımla devam ediyor Platinum Book genel Müdürü Muhammed: 'Birçok kitabımız rağbet görüyor. Kısa bir süre önce 4'üncü baskısını gerçekleştirdiğimiz pratik Türkçe konuşma kitabı en çok talep gören kitaplarımızdan birisi' Başkent Riyad'daki Fuar'a, FETÖ ile ilişkili olduğu gerekçesiyle 668 sayılı KHK ile kapatılan Nil Yayınları da katılıyor

RAMAZAN TURGUT - Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon bakanlığı tarafından düzenlenen 'Uluslararası Riyad Kitap Fuarı' yoğun katılımla devam ediyor.

Kral Abdullah Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuara bu yıl onur konuğu olarak Malezya'nın katılması nedeniyle Fuar'da bu ülkeyle ilgili yoğun etkinlik ve faaliyet yürütülüyor.

Fuar'a başta Arapça olmak üzere İngilizce ve diğer dillerde yayın yapan 500'e yakın yayınevi katılıyor.

- 'Türkçe konuşma kitabı en çok ilgi gören kitaplar arasında'

Platinum Book Genel Müdürü Casım Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuardan beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti.

Muhammed, 'Oldukça geniş yelpazede kitap çeşitlerimiz var. Birçok kitabımız rağbet görüyor. Kısa bir süre önce 4'üncü baskısını gerçekleştirdiğimiz pratik Türkçe konuşma kitabı en çok talep gören kitaplarımızdan birisi.' dedi.

- FETÖ'den kapatılan yayınevi Fuar'da

Kitap severlerin her yıl büyük rağbet gösterdiği kitap fuarına bu yıl Türkiye'den Arapça yayın yapan 4 yayınevi katılıyor. Katılan yayınevleri arasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili olduğu gerekçesiyle 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Nil Yayınları da yer alıyor.

FETÖ kapsamında Türkiye'deki tüm faaliyetleri durdurulan yayınevinin, standında Türkiye bayrağı asarak konuklarını Türkiye'nin legal bir yayınevi olarak karşılaması dikkati çekti.

- 'Türkiye Arapça kitap basımı konusunda çok iyi bir seviyede'

Türkiye'den fuara katılan İrşad Yayınları yetkilisi Muhammed Mekki, Arapça kitap basım ve yayımı konusunda Türkiye'nin son yıllarda çok iyi bir konuma geldiğini, daha önce Ortadoğu'daki bazı ülkelerden özel olarak getirtilen birçok kitabın baskılarının kaliteli olmasından dolayı Türkiye'de gerçekleştirildiğini belirtti.

İrşad yayınları olarak genellikle Hanefi fıkhı ile Arapça gramer kitaplarını yayınladıklarını ifade eden Mekki, Fuar'a geçen yıllara göre katılımdan memnun olduklarını, ilerleyen günlerde daha iyi müşteri potansiyelini yakalamayı beklediklerini kaydetti.

Kitapseverlere kapılarını açan 'Uluslararası Riyad Kitap Fuarı' 18 Mart'a kadar konuklarını ağırlayacak.
Kaynak: AA