TSK, Şehit Ailelerini Ankara'da Ağırlayacak

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle, yurdun dört bir yanından davet edilen şehit ailelerinin Ankara’da misafir edileceğini açıkladı.

TSK, Şehit Ailelerini Ankara'da Ağırlayacak
TSK’dan yapılan açıklamada, “Genelkurmay Başkanlığı tarafından, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle, yurdun dört bir yanından davet edilen şehit aileleri Ankara’da misafir edilecektir. Bu maksatla garnizon komutanlıkları tarafından, evlerinde ziyaret edilen şehit ailelerimize, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın davetiyeleri takdim edilmiştir” denildi.

Şehitler Günü etkinliklerine; Çanakkale, Kore Savaşı ile Kıbrıs Barış Harekatı esnasında ve bölücü terör örgütü ile mücadelede hayatını kaybetmiş 67 şehidin 145 yakınının katılacağının bildirildiği açıklamada, “Etkinliklere sadece asker şehitlerimizin aileleri değil; savcı, polis, öğretmen, güvenlik korucusu ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizin aileleri de davet edilmiştir. Şehit aileleri, 17 Mart 2016 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Atatürk Kültür Sitesi’nde icra edilecek ‘Şehitleri Anma Töreni’ni müteakip, etkinlikler kapsamında; Eski TBMM Binası, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Ankara’daki tarihi yerleri ziyaret edeceklerdir” ifadeleri yer aldı.
Kaynak: İHA