Terör Örgütü PKK Bağlantılı Derneğin Yerine Çocuk Kreşi Açıldı

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi, terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan derneğin yerine vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabileceği çocuk kreşi açtı.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi, terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan derneğin yerine vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabileceği çocuk kreşi açtı.

Kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında kapatılan Mezopotamya Kültür Müzisyenler ve Yardımlaşma Derneği (MKM) Kültür Merkezi, Siirt Belediye Başkanı Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın talimatıyla yeniden restore edilerek 2-6 yaş arası çocuklar için ücretsiz kreş hizmeti vermeye başladı.

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Orhan Doğan Parkı'ndaki kreş, Taşkın'ın katılımıyla açıldı.

Açılışın ardından Taşkın öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti. Çocuklara boyama kitabı dağıtan Taşkın, öğretmenlerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Gazetecilere açıklama yapan Taşkın, sosyal belediyecilik anlamında bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi.

Parkın içerisinde gençlik merkezi, kültür merkezi, kadın merkezi ve kreşlerin yer aldığı büyük bir tesis olduğunu kaydeden Taşkın, şöyle konuştu:

'Bir süredir merkezin fiziki yenilenmesi ve personel düzenlemesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu önemli bir hizmet, özellikle dezavantajlı ailelerimizin olduğu, belki şehrin merkezine biraz daha uzak noktalarda yaşayan vatandaşlarımıza hizmet verecek bir tesis. Görevi devraldığımızda bu merkezlerin hepsinin ciddi anlamda tadilat ve ihtiyaçlarının olduğunu fark ettik. Kreşimizde ana sınıf öğretmenlerimiz yoktu. Branş öğretmenleri gibi arkadaşlarımız görevlendirilmişti. Halk Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolle 2 ana sınıf öğretmenimiz görevlerine başladılar. Toplam 28 öğrencimiz var. Bu tür hizmetlerin duyulmasını, görülmesini istiyoruz ki talep artsın. Talepler arttıkça bu tür hizmetlerin devamı mutlaka gelecektir. Vatandaşlarımız buradan ücretsiz faydalanabilirler.'

Siirt Belediyesi olarak herhangi bir ideolojik kaygılarının olmadığını ifade eden Taşkın, vatandaşa hizmetin çok kutsal bir görev olduğunun farkında olduğunu vurguladı.

Vatandaşların tesislere gönül rahatlığıyla gelmelerini isteyen Taşkın şöyle dedi:

'Özellikle çocuklarımız bizim için çok kıymetli, hepimizin bildiği gibi geleceğimiz burada. Kadın ve diğer kültür merkezlerimizin bir takım tadilat ve yenileme çalışmasının yanında doğalgaz çalışması da bitme aşamasına geldi. Kadın merkezlerimizde kuran kursları, dikiş nakış kursu gibi değişik faaliyetlerde kurslarımız olacak. Önceliğimiz bayanlarımızın el kabiliyetlerini geliştirebilecekleri, kendilerine meslek edinebilecekleri bir takım becerileri kazandırabilmek. Kurslarımızda bayanlarımızdan gelecek talepleri de değerlendireceğiz. Önümüzde ki hafta içerisinde KOSGEP'le yapılacak bir anlaşma neticesinde iş kazandırma ile ilgili kurslarımız olacak. İnşallah yakın bir zamanda tüm faaliyetlerin hızlandığını göreceksiniz.'

Kadın merkezini ziyaret eden Taşkın, kadın merkezinin bir hafta sonra tam kapasiteyle faaliyete geçeceğini bildirdi.
Kaynak: AA