Tarsus Adliyesine Medya İletişim Bürosu Açıldı

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, basın mensuplarının daha sağlıklı haber alabilmeleri için adliye içerisine medya iletişim bürosu açtı.

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, açılış töreninde yaptığı konuşmada, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik bir devletin vazgeçilmez unsurlarından birisinin basın özgürlüğü olduğunu söyledi.

Basın özgürlüğü, toplumsal sorumluluğun bilinciyle masumiyet karinesine, kamusal çıkarlar ile şüphelinin veya sanığın kişisel çıkarlarını doğru değerlendirmeye uygun bir biçimde kullanılması gerektiğini belirten Kılıç, 'Medya iletişim büromuz, bireylerin doğru habere ve bilgiye ulaşabilmelerini, diğer taraftan kişi özgürlük ve güvenliği, adil yargılanma hakkı arasında tutarlı ve dengeli bir ilişkinin oluşmasını sağlayacak. Büro aynı zamanda kitlesel medya ve yargı organları arasındaki ilişkiyi de güçlendirecektir.' dedi.

Kılıç, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalara da değinerek 174 kişinin tutuklandığını, 337 kişiye adli kontrol tedbirleri uygulandığını, 25 kişinin gözaltında olduğunu, 27 şüphelinin hakkında da yakalama kararı bulunduğunu kaydetti.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal da basın mensuplarının adli olaylarla ilgili sağlıklı haber almasının önemine işaret etti.

Açılışa Kılıç ile Ünal'ın yanı sıra Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Karakuş, Basın Savcısı Mehmet Aslan ile hakim ve savcılar katıldı.

Kaynak: AA