Söğüt'te Fidan Dikimi

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, Ertuğrul Gazi Türbesi alanında fidan dikimi gerçekleştirildi.

Vali Süleyman Elban, fidan dikiminden önce yaptığı konuşmada, Osmanlı'nın köklerinin bulunduğu, tohumunun atıldığı ve yeşerdiği topraklarda, üç kıtaya hakim olmuş cihan imparatorluğunu temsil etmesi ve imparatorluğun gücünü, azametini göstermesi için Osmanlı'yı temsil eden çınar fidanı dikmek istediklerini kaydetti.

Fidanların dikilmesiyle aynı kültürün ve ruhun başta çocuklar olmak üzere insanların gönlünde yer etmesi ve bu kültürle, ruhla yaşamasını arzu ettiklerini ifade eden Elban, 'İnşallah hemen yanı başımızda bulunan Ertuğrul Gazi'ye ve büyüklerimize layık hizmetler üreten, memleketine, milletine faydalı işler yapan insanlar oluruz ve bu şekilde nesiller yetiştiririz. Bugün burada bulunmamızın temel nedeni ve fidan olarak da çınarı seçmemizin temel anlamı budur.' dedi.

Orman İşletme Müdürü Mehmet Yaycıoğlu da Osmanlı denildiğinde çınar, çınar denildiğinde de Osmanlı Devleti'nin akla geldiğini belirterek, ormanların korunması, genişletilmesi ve imarının temel görevleri arasında olduğunu söyledi.

Daha sonra Elban, Kaymakam Berkan Sönmezay, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkez Komutanı Kıdemli Albay Erdal Küçük ve öğrenciler, 150 adet çınar ve ıhlamur fidanını toprakla buluşturdu.

Kaynak: AA