Siirt'te 'Kadınlar Bir Arada Daha Güçlü'

Siirt Valiliği Koordinasyonunda, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen 'Kadınlar Bir Arada Daha Güçlü' projesi başladı.

Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) hizmet binasında düzenlenen törene, Vali Mustafa Tutulmaz, Gap Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Vali Yardımcısı Yunus Koç, kadın kursiyerler ve davetliler katıldı.

Törende, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından da desteklenen bilgisayarlı nakış tasarımı eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

ÇATOM bünyesinde yürütülen kursları gezen Vali Tutulmaz, kadın kursiyerlere karanfil dağıtarak, dikiş ve nakış işlemeciliği yapan kursiyerlerin ürünlerini inceledi, okul öncesi sınıfı da gezerek, minik öğrencilerle sohbet etti ve çeşitli hediyeler verdi.

Vali Tutulmaz, yaptığı açıklamada, kadınların, sosyal hayatta daha çok yer almaları için bu tür sosyal içerikli projelere büyük önem verdiklerini söyledi.

Proje kapsamında, Çok Amaçlı Toplum Merkezine spor salonu, müzik odası, donanımlı bilgisayar odası kazandırıldığını kaydeden Vali Tutulmaz, merkezde aile içi şiddetle mücadeleye yönelik eğitimler, kadın haklarına ilişkin bilinçlendirme çalışmaları, seminerler, el sanatları, okuma yazma kursları gibi birçok sosyal içerikli faaliyetlere de yer verildiğini kaydetti.

Projenin içeriğinde, kentteki kadınların sosyal aktivitelerini artırmak amacıyla bilgisayarlı nakış tasarımı, dikiş nakış, aerobik ve çeşitli kurslar yer alıyor.

Kaynak: AA