Sevim Nine, Yardımseverlerin Yardımıyla Hacca Gidecek

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde, kutsal topraklara gitmeye hak kazanan ancak biriktirdiği altınları 3 yıl önce çalındığı için hayali yarım kalan 71 yaşındaki Sevim Deveci'nin hac parası, yardımseverlerin bağışlarıyla tamamlandı Deveci: 'Hac param Allah'a şükürler olsun tamamlandı. Bana yardım edenlerden Allah razı olsun, Allah daha çok versin. Toprak tutsun, altın bulsun yardım edenler' Hayrabolu Müftü Vekili Tutal: 'Gerekli 12 bin 500 lira bugün itibarıyla tamamlandı. İşlemler sona erdikten sonra parayı teyzemizin hac parası olarak yatırarak, kaydını tamamlamış olacağız'

SEDAT KARA - YAVUZ KARADUMAN - Hac için biriktirdiği altınlarının çalınması nedeniyle kutsal topraklara gidememenin burukluğunu yaşayan 71 yaşındaki Sevim Deveci'nin kutsal topraklara gitmesi için gerekli olan para, yardımseverlerce karşılandı.

İlyas Mahallesi'nde müstakil bir evde yalnız yaşayan Deveci'nin, hac için biriktirdiği altınlar, 3 yıl önce yardım bahanesiyle evine gelen bir kişi tarafından çalındı. Bu yıl gerçekleşen kurada, hacca gitmeye hak kazanan Sevim Deveci'nin imdadına yardımseverler yetişti.

- Gözyaşlarını tutamadı

Sevim Deveci'nin hac farizasını yerine getiremeyecek olmasına ilişkin haberleri izleyen hayırsever vatandaşlar, gerekli parayı gönderdi.

Deveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altınları çalındığından hacca gidemeyeceği için çok üzüldüğünü, gününün gelen güzel haberle bir anda değiştiğini anlattı.

Yardım edenlere teşekkür eden Deveci, 'Allah hepsinden razı olsun Hızır gibi yetiştiler.' diyerek mutluluk gözyaşı döktü.

Sevim Deveci, 'Yardım edenlerden Allah razı olsun. Allah daha çok versin. Beni oralarda gezdirecek ayaklarım, onların ayakları olsun. Allah'ıma bin kere şükür. Allah razı olsun hepsinden. Çok çok teşekkür ederim yardım edenlere.Hac param, Allah'a çok şükür tamamlandı. Bana yardım edenlerden Allah razı olsun, Allah daha çok versin. Toprak tutsun, altın bulsun yardım edenler.' diye konuştu.

Hayrabolu Müftü Vekili Ramazan Tutal da yardımsever vatandaşların, müftülüğe Sevim Deveci adına yaptıkları yardımlarla gereken paranın toplandığını belirtti.

Tutal, 'Gerekli 12 bin 500 lira bugün itibarıyla tamamlandı. İşlemler sona erdikten sonra parayı teyzemizin hac parası olarak yatırarak, kaydını tamamlamış olacağız. Yardımda bulunan vatandaşlarımıza, dostlarımıza, Anadolu Ajansı vasıtasıyla çok teşekkür ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA