Referandum Çalışmaları Tam Gaz

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de oylanacağı Yeni Anayasa değişikliğini içeren Referandum için Ak Parti’nin ilçe turları devam ediyor. Ak Parti Ordu Milletvekili Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş’un Erzurum gezisinin ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve il teşkilatının gezilerinin ilki önceki gün İspir Şenkaya ve Oltu ve Olurdu. İl teşkilatının ikinci defa geldiği kuzey ilçelerinde İlk Olarak Şenkaya İlçesine gelen Bakan Akdağ’a Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Tümsiad Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, Ak Parti Erzurum Kadın Kolları eşlik etti. İlçeye girişte Bakan Akdağ’ı Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, Ak Parti Şenkaya İlçe Başkanı Hüseyin Onur Aki ve İlçe Kaymakamı Ömer Dereci ile çok sayıda Şenkaya’lı vatandaşlar karşıladı. Bakan Akdağ Şenkaya’da havanın da güzel olmasından yararlanarak açık havada Şenkaya’lılara referandum hakkında bilgi verdi. Bakan Akdağ, yanına gelen minik kıza oyuncak ambulans hediye etti. Belediye Başkanı Görbil Özcan ise bakana Bardız Kilimi hediye etti. Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, konuşmasında özellikle 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesinde muhalefet partilerinin girişimlerine değindi. Terör örgütü PKK’nın da referandum öncesinde hayır oyu vermeleri için baskı girişimlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nce engellendiğine dikkat çeken İl Başkanı Öz, "Ne var ki Türkiye’yi eski Türkiye olarak gören terör örgütleri yine köylere şehirlere inip vatandaşı tehdit etmek için hazırlık yapmışlar. Emniyet güçlerimiz bu oyunu fark edip gereken cevabı vermiştir. Artık halk üzerinde bir baskı kurmalarının olmadığını anlamaları gerekir" diye konuştu.

Referandum Çalışmaları Tam Gaz
TÜRKİYE’Yİ PATİNAJDAN AK PARTİ KURTARDI

Türkiye’nin istikrarlı bir hükümet ile yoluna devam etmesi halinde ileri seviyelere gelebileceğine vurgu yapan Öz, "Bunu sizlerde yaşayarak görüyorsunuz, Türkiye özellikle 50 yıldır zayıf hükümetler ve çok kısa süreli yönetildiği içindir ki sürekli olarak patinaj yapar hale geldi. 1950 den bu yana bir bakın sık sık ihtilallar yapıldı. Amaç ne idi elbette ki ülkeyi zayıf düşürmek. Bunun bilinciyle hareket edip istikrara güvene ve gelişime oy vermek için 16 Nisan’da fire vermeden sandığa gidip oyumuzu Evet’den yana kullanmalıyız. Bu tarih bizim ve ülkemiz için milat olacaktır. Tarihe altın harflerle yazılacağını düşündüğümüz 16 Nisan 2017’yi bizlerde hafızamıza kazıyacağız. Ülkemizin müreffeh tam bağımsız bir yönetime bürünmesi üzerimize düşen görev reyimi hakkın yolunda kullanmaktır" diye konuştu.

OLTU’DA UZUN KONVOYLARLA KARŞILANDILAR

İlçeye 2 km Uzaklıkla bir petrolde birleşen Oltu’lu vatandaşlar Bakan Akdağ ve konvoyunu durdurarak sevgi gösterisinde bulundular. Bakan Akdağ burada kendisini karşılamaya gelen Kaymakam Şenol Turan, Ak Parti İlçe Başkanı Eftal Gülcü, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve çok sayıda Oltulu vatandaşlar karşıladı. Oltu’lularla tek tek tokalaştı. Uzun konvoy oluşturularak ilçeye giriş yapıldı. İlk olarak Oltu Kaymakamı Şenol Turan’ı makamında ziyaret etti. Bakan Akdağ kaymakamlıkta basın açıklaması yaptı. Akdağ, açıklamasında "Basın mensuplarına teşekkür ederim. Sabahın sekizinden bu saate kadar bizimle beraberler. Gittiğim her üç ilçede de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Beni ziyadesiyle memnun etti. Bu on beş yıldır böyle. 16 Nisanda on üçüncü sandık önümüze gelecek. Bu millet hiç bir otoritersizlik olana ödün vermedi. Bunu 15 Temmuzda gösterdi. Bu millete liderlik yapabılmek için, bu milletin hatırını saymak gerek. Cumhurbaşkanının arkasında halk desteği var. Türk Milleti milletlerden bir millet değildir. Bu büyük millet bu büyüklüğünü tarihinden gelen asalet ile 15 Temmuzda gösterdi. Oltu’daki bölge hastanemiz böyle bir anlam taşıyor. 20 Uzman hekimiyle her türlü imkanları ile vatandaşlara hizmet veriyor. Huzur içinde bir seçime giriliyor. Uzun yıllar hizmet veren bir bakanımızdan Efkan Ala beyden söz ediyorum. Emeği gerçekten çoktur. Bayrağı ondan devralan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu beyda aynı kararlılıkla terörle mücadelesine veriyor. Sonuna kadar terörle mücadeleye devam. 17 Nisanda da yep yeni bir Türkiye ile beraber uyunacağız ‘’ dedi.

Kaynak: İHA