Pegasus İle THY Teknik'ten İş Birliği Anlaşması

Pegasus Hava Yolları'nın komponent bakım ve yedek desteğini THY Teknik AŞ sağlayacak.

Pegasus Hava Yolları'nın komponent bakım ve yedek desteğini Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ sağlayacak.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, THY Teknik AŞ ve Pegasus arasında uçakların komponentlerinin bakımları ve ikame yedek komponent desteklerini kapsayacak sözleşme imzalandı. Törene, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane ile THY Teknik AŞ Genel Müdürü Ahmet Karaman katıldı.

Pegasus, Temmuz 2016'da teslim alarak 'Demokrasi' adını verdiği yeni 'A320 NEO' uçağı ile motor üreticisi CFM'nin Leap serisi motorlarının dünyadaki ilk operatörü unvanına sahip olurken, anlaşmayla THY Teknik AŞ de CFM'nin Leap serisi motorları ile donatılmış 'A320 NEO' ile 'A321 NEO' uçak komponentlerine bakım hizmeti sağlayan dünyadaki ilk şirket oldu.

Sözleşme ile Pegasus ile THY Teknik AŞ arasında 2011 yılında gerçekleştirilen 'Boeing 737 NG' uçaklarının komponentlerinin bakımları ve ikame yedek komponent desteği konusundaki iş birliği genişletildi.

Sözleşme kapsamında sağlanacak yedekler ve hizmetler, THY Teknik AŞ'nin İstanbul'daki merkezinden ve dünya genelindeki ikmal istasyonlarından gerçekleştirilecek. Bakımı yapılacak komponentlere ise THY Teknik AŞ'nin Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki yeni tesislerinde hizmet verilecek.

Sözleşme ile taraflar arasındaki iş birliği daha da pekiştirilerek, havacılıktaki bu zor günlerin birlik ve beraberlik içinde üstesinden gelineceği mesajı paylaşıldı.

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Nane, konuya ilişkin değerlendirmesinde, THY Teknik AŞ'nin sunduğu hizmetlere duydukları güveni belirterek, 'Her konuda öncü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden bir bakım onarım merkezinden hizmet almaktan mutluyuz. Türk Hava Yolları Teknik'in sunduğu hizmetleri, Pegasus'un A320 NEO, A321 NEO operasyonun zamanında gerçekleştirilmesine katkı sağlayacağına inandığımız için tercih ettik.' ifadelerini kullandı.

THY Teknik AŞ Genel Müdürü Karaman ise Pegasus ailesine, Boeing uçakları komponent hizmetlerine ek olarak yeni Airbus uçakları komponent hizmetleri sözleşmesinde de kendilerini tercih ettikleri için teşekkür ederek, '2005'te başlayan birlikte büyüme sinerjisinin meyvelerini aldığımızı görmekten memnuniyet duyuyoruz. THY Teknik AŞ bu sözleşme ile dünya üzerinde 750'den fazla uçağa komponent bakım ve yedek desteği hizmeti sunacak.' değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: AA