Osmaniye'de 'Değerli Öğretmenim' Projesi

Osmaniye'de, 'Değerli Öğretmenim' projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, makamındaki imza töreninde yaptığı açıklamada, protokol sayesinde öğretmen, idareci ve öğrencilere yönelik eğitim, konferans ve seminerler düzenleneceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının misyonu doğrultusunda, öğretmen ve idarecileri etkin kılmayı hedeflediklerini belirten Çelik, şöyle konuştu:

'İletişim, sosyal girişimcilik gibi temalarla düzenlenen eğitimlerde, düşünen, sorgulayan, araştıran toplum modelinin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Ayrıca, öğretmenlerimizin sınıf içinde, aile ve sosyal yaşamda iletişim kazalarını önleyecek, sürdürülebilir sistemler kurabilme becerileri kazanmalarını sağlayacak faaliyetler planlanıyor. Bu faaliyetlerde bizlere desteğini esirgemeyen Anadolu Vakfı yöneticilerine teşekkür ediyorum.'

Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilgün Yazıcı ise, en büyük sermayenin eğitim olduğunu dile getirdi.

Projenin önemsendiğine dikkati çeken Yazıcı, 'En büyük sermayemiz eğitime verilen değerdir. Öğretmenlerimize değer vereceğiz ki onların yetiştirdiği nesiller ve toplumumuz huzurlu olsun. Osmaniye’deki bu sıcak ilgi beni duygulandırdı. Eğitim alanındaki desteklerimiz artarak devam edecek. Bu protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra işbirliği protokolü imzalandı.

Çelik, Yazıcı'ya Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan hediyeyi takdim etti.

Kaynak: AA