Muş'ta Değerler Eğitimi

Muş Müftülüğü görevlilerince yeni eğitim-öğretim yılında değerler eğitimi kapsamında Balpeteği Anaokulunda eğitim alan 6 yaş grubundan 18 öğrenci Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrendi.

Balpeteği Anaokulu'nda düzenlenen ve ailelerin de katıldığı kutlama programı, öğrencilerin dua ve ilahi okumasıyla başladı.

Muş Müftüsü Alettin Bozkurt, burada yaptığı konuşmada, ailelere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Çocukların dini eğitimine gereken önemin verilmesi gerektiğini belirten Bozkurt, 'Hepimiz çocuklarımızın din eğitiminden sorumluyuz. İyi bir toplum ancak iyi bir din eğitimi ile sağlanabilir. Çocuklarımızı geleceğe din eğitimi ile İslam'a ve topluma faydalı bireyler olarak hazırlamak hepimizin görevidir. Öğrenciler din eğitimi sayesinde kendilerini çok iyi geliştirdi.' diye konuştu.

Balpeteği Anaokulu Müdiresi Seda Aksoy ise müftülüğün çalışması kapsamında öğrencilerin çok faydalı eğitimler elde ettiğini belirtti.

Aksoy, 'Müftülüğümüzün okulumuzda görevlendirdiği hocalar sayesinde öğrencilerimize değerler eğitimi ve din eğitimi verildi. Çocuklarımız bu eğitim sayesinde kendilerini çok geliştirdiler.' dedi.

Program sonunda Müftü Bozkurt, öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Kaynak: AA