Muş'ta '15 Temmuz' Konulu Konferans

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Muş İl Temsilciliği tarafından kentte '15 Temmuz' konulu bir konferans düzenledi.

Cihannüma Dayanışma Derneği Muş Şube Başkanı Cahit Bulu, Öğretmen evi toplantı salonunda gerçekleşen konferansta yaptığı konuşmada, yaklaşık iki asır önce İslam düşmanlarının İslam alemini zincire vurmaya yeltendiklerini belirtti.

Bulu, 'Asıl acı olanın ise bu devletlerin içine öyle fitneler yerleştirdiler ki hiçbiri diğeriyle dost değil. Hiçbiri diğerine güvenmiyor. Şu anda da İslam aleminin içinde olduğu durum hepimizin gözleri önünde. İçimiz her gün kan ağlıyor.' dedi.

Konferansa katılan Başbakan Binali Yıldırım'ın Başdanışmanı ve Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen ise Türkiye'de sistemin çift direksiyonlu bir arabaya benzediğini söyledi.

Şen, hiç kimsenin bir araçta iki direksiyon istemediğini belirterek, 15 Temmuz gecesi yapılmak istenen 10 ihanet olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'1 hükümet darbesi, 2 askeri cunta, Genel Kurmayı çökerteceklerdi. Pensilvanyanın hükümetini kuracaklardı. 3 iç savaş çıkaracaklardı. Son vatansever şehit olana kadar devam edecekti. 4 işgal ordularını sınırlarımıza dizeceklerdi. Kılıçdaroğlu ne zaman bir açıklama yaptı 2.30'da. O saatte biz zaten halletmiştik. Kılıçdaroğlu 'Biz demokrasiden yanayız' dedi. O saate kadar neredeydin. Onlarca şehit verdik. 15 Temmuz’da Allah'a şükür tek parti hükümeti ile yakalandık. Recep Tayyip Erdoğan değil de koalisyon olsaydı, batardık.'

Konferansa, Vali Seddar Yavuz, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Fethi Ahmet Polat, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün ve kurum müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA