'Memur-Sen'e Davet, Tercih Evet' Programı

MemurSen Genel Başkanvekili Memiş: 'Önümüzdeki süreçte bu ülkenin darbelerden, darbecilerden arınması için tercihimizin mutlaka 'evet' olması gerekiyor'.

Memur-Sen Genel Başkanvekili Metin Memiş, anayasa değişikliği için yapılacak halk oylamasına ilişkin, 'Önümüzdeki süreçte bu ülkenin darbelerden, darbecilerden arınması için tercihimizin mutlaka 'evet' olması gerekiyor.' dedi.

Memiş, konfederasyonun Manisa Temsilciliği tarafından Tarihi Bedesten'de düzenlenen 'Memur-Sen'e Davet, Tercih Evet' programında, sendikacılığı hak aramak olarak gördüklerini söyledi.

Memur-Sen ailesi olarak duruşlarını ve kararlılıklarını bozmadan daha çok çalışacaklarını, mücadele edeceklerini anlatan Memiş, 'Bu ülkeyi bölmek isteyenlere inat, bu ülkenin birlik mayası olacağız, bu ülkenin çimentosu olmaya devam edeceğiz.' diye konuştu.

Zor dönemlerde inisiyatif aldıklarını, asla birilerinin yandaşı olmadıklarını, daima milletin yanında durduklarını dile getiren Memiş, şöyle devam etti:

'15 Temmuz'dan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyarete gittik. Darbelere karşı duruşundan dolayı teşekkür ettim. Onlar da bize 'Elbette milletin yanında duracağız' dedi. Ama 15 gün sonra terör örgütlerinin yanında durdu. Ben de sosyal medya hesabımdan bir paylaşımla 'Milletin yanında duruş sergilediği için yanına gidip teşekkür ettiğimiz Kemal Kılıçdaroğlu'dan, milletin yanında durmayıp, terk ettiği için teşekkürümü geri alıyorum, tüm teşkilatımdan da özür diliyorum' diye mesaj attım.'

Halk oylamasının önemine değinen Memiş, 'Önümüzdeki süreçte bu ülkenin darbelerden, darbecilerden arınması için tercihimizin mutlaka 'evet' olması gerekiyor. Aynı şekilde Türkiye'nin dış politikası için güçlendirilmiş cumhurbaşkanlığı sisteminin mutlaka gelmesi gerekiyor. Yargı bağımsızdı ama tarafsız değildi. Bu düzenlemeyle yargı bağımsızlığıyla beraber yargı tarafsızlığı da gelecek. Yeni dönemle birlikte FETÖ zihniyeti gibi yapılanmaların bu millet üzerinde kurdukları kumpaslar artık yargıda da olmayacak.' dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise önlerinde önemli bir referandum sürecinin olduğunu vurguladı.

Halk oylamasına kadar azimle çalışmak gerektiğini belirten Baybatur, 'Vesayetin bir daha bu ülkeye musallat olmaması, 15 Temmuz darbe girişimindeki gibi hain, alçakça maşaların Türkiye'de tekrar güçlü olmaması için sendikamızın, partimizin, hükümetimizin güçlü olması lazım. Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın da güçlü olması lazım. Bunun için gerekeni biliyorsunuz. Araziye çıkalım. 16 Nisan'da Allah'ın izniyle sandıkları hep beraber patlatalım.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa İrğat, Memiş'e mesir macunu sepeti ve çiçek takdim etti.
Kaynak: AA