'Kuyu'yu Kurtaranlara Teşekkür Plaketi

Düştüğü sondaj kuyusundan 13 gün süren operasyon sonucunda çıkarılan 'Kuyu' ismi verilen köpeği kurtarma çalışmalarına katılanlara teşekkür plaketi takdim edildi.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonunca (HayKonfed), Beykoz Dereseki’de 61 metre derinliğindeki sondaj kuyusuna düşen 'Kuyu' isimli köpeği kurtarma operasyonlarına katılanlara teşekkür plaketi verildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü İhsan Ketin Konferans Salonunda düzenlenen törende, kurtarma operasyonuna katılan İBB Beykoz Grup Amirliği itfaiyecileri, İstanbul Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG AMEDER) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu İş Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığına bağlı Kozlu Müessesesi personellerine teşekkür plaketi verildi.

Törende konuşan HayKonfed Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şebnem Aslan, bunun basit bir köpek kurtarma operasyonu olmadığını, onun bir can ve o köpeğin kurtarılmasının herkese umut verdiğini söyledi.

Yavru köpeğin adının 'Kuyu' değil 'Umut' olması gerektiğini belirten Aslan, şu ifadeleri kullandı:

'Biz bu kurtarma operasyonuna 3'üncü gün dahil olduk. Bu olay topluma mal olmalı. Kamuoyu oluşturması gerekiyor. Bunun için de mutlaka basının dikkatini çekmek lazım. Çeşitli haber kanallarında çalışan arkadaşlarımız bu konuda destek oldular ve bir anda Türkiye’de kamuoyu oluştu.'

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Osman Demirel ise yaşanan olayın gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için önemli olduğunu söyledi.

Basit ve küçük görülebilecek bu gibi olayların insanlara bir ve beraber olunması gerektiğini hatırlattığını ifade eden Demirel, 'Medyatik gibi görülebilir ama gerçekten çok anlamlı bir çalışma yapıldı orada. Ülkenin değişik yerlerinden insanlar gelerek günlerini, emeklerini orada sarf ettiler. Emeği geçen herkesi kutluyorum.' dedi.

Törene katılan HayKonfed İstanbul Temsilcisi Barış Şengün, hayvan haklarının da insan hakları kadar kutsal olduğunu ve korunması gerektiğini belirtti.
Kaynak: AA