Kütahya'da 82 Mi̇lyon Liralık KOSGEB Desteği̇

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, kentte KOSGEB'e başvuran 3 bin 581 işletmenin yaklaşık 82 milyon liralık faizsiz kredi kullanmaya hak kazandığını bildirdi.

Milletvekili Nazlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti olarak yatırım yapan, üretimde bulunan tüm sanayici, esnafın ve KOBİ'lerin her zaman yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.

İşletmelere 36 ay vadeli faizsiz kredi imkanı sağlandığını belirten Nazlı, şunları kaydetti:

'Ülkemizde yaşanan terör olayları, 15 Temmuz işgal girişimi, Suriye ve Irak'ta yürütülen harekatlar nedeniyle hiçbir işletmemizin olumsuz etkilenmemesi ve üretime devam etmesi amacıyla bu destek Başbakanımızın talimatıyla şartları uygun olan her işletmeye verilecek şekilde uygulanacaktır. Kütahya'da toplam 3 bin 581 işletme bütçe imkanları çerçevesinde bankalardan 20 bin ile 50 bin lira arasında ilk yılı geri ödemesiz toplam 36 ay vadeli faizsiz kredi kullanmaya hak kazanmıştır.'

Nazlı, bu işletmelerden 541'inin imalat, 193'ü inşaat, 624'ünün parkende ve bin 223'ü çeşitli sektörlerde faaliyet gösterdiğine işaret ederek, 'Destekten yararlanacak işletmeler belirlenirken Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından temin edilen net satış hasılatı ve toplam ciro verileri esas alınmış olup, işletmeler net satış hasılatı küçük olandan başlanarak sıralanmıştır.' ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan Kütahya'da KOSGEB veri tabanına kayıtlı 7 bin 451 işletme bulunduğunu aktaran Nazlı, KOSGEB Destek Programları kapsamında 2003-2016 yılları arasında bin 582 işletmeye toplam 12 milyon 709 bin 579 tutarında destek ödemesi gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Kaynak: AA