'Köse'bucak ihanet.

Hainler bunu da yaptı! FETÖ’den tutuklanan Genelkurmay eski Adli Müşaviri Muharrem Köse, 4 yıl önce Askeri Ceza Kanunu’yla ilgili tasarı hazırlattı! PKK başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonları ‘savaş suçu’ şeklinde göstermeye kalkıştı. Amacı ise Cumhurbaşkanı başta olmak üzere devlet yetkililerini Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılatmaktı!.

'Köse'bucak ihanet.
'Köse'bucak ihanet.
Fetullahçı Terör Örgütü, Türkiye'ye ihanette sınır tanımadı. Onlardan birinde ise Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse'nin imzası vardı. FETÖ operasyonlarında tutuklanan Albay Muhammer Köse, 2012 yılında Genelkurmay Adli Müşavirliği'ne atandı. Köse başta olmak üzere FETÖ'cü subaylar, Askeri Ceza Kanunu ve Askeri Mahkemeler Kanunu'yla ilgili bir tasarı hazırladı. Bu ekipte Ege Ordu Komutanlığı Adli Müşaviri Yasin Akdeniz ve 3. Kolordu Komutanlığı Adli Müşaviri Erkan Ağın da vardı. Bu tasarının amacı ise 15 Temmuz darbe girişiminden tam üç yıl önce Cumhurbaşkanı başta olmak üzere devlet yetkililerini savaş suçlarından yargılatmaktı..

Skandal tasarı, duyarlı devlet görevlilerinin itirazı ile Milli Savunma Bakanlığı'ndan TBMM'ye yollanmadı. Askeri Yüksek İdaresi Mahkemesi Başkanı Hâkim Tuğgeneral Abdullah Arslan'ın da tasarıya itiraz eden dikkatli askeri yetkililerden biri olduğu açıklandı. Arslan, 8 Ekim 2012'de konuyu Milli Savunma Bakanlığı Adli İşler Yardımcılığı'na anlattı. Ancak örgüt yine rahat durmadı. Tasarı, dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de dâhil olmak üzere üst düzey komutanlara kabul ettirildi. Dönemin Genelkurmay Personel Başkanı Metin İyidil imzasıyla 15 Temmuz 2013'te düzenlemeleri yapılıp Adli Müşavirliğe gönderilen tasarıya, Özel 18 Temmuz'da onay verdi..

'Köse'bucak ihanet.

Kösebucak ihanet
Fetullahçı Terör Örgütü, Türkiye'ye ihanette sınır tanımadı. Onlardan birinde ise Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse'nin imzası vardı. FETÖ operasyonlarında tutuklanan Albay Muhammer Köse, 2012 yılında Genelkurmay Adli Müşavirliği'ne atandı. Köse başta olmak üzere FETÖ'cü subaylar, Askeri Ceza Kanunu ve Askeri Mahkemeler Kanunu'yla ilgili bir tasarı hazırladı. Bu ekipte Ege Ordu Komutanlığı Adli Müşaviri Yasin Akdeniz ve 3. Kolordu Komutanlığı Adli Müşaviri Erkan Ağın da vardı. Bu tasarının amacı ise 15 Temmuz darbe girişiminden tam üç yıl önce Cumhurbaşkanı başta olmak üzere devlet yetkililerini savaş suçlarından yargılatmaktı.

Skandal tasarı, duyarlı devlet görevlilerinin itirazı ile Milli Savunma Bakanlığı'ndan TBMM'ye yollanmadı. Askeri Yüksek İdaresi Mahkemesi Başkanı Hâkim Tuğgeneral Abdullah Arslan'ın da tasarıya itiraz eden dikkatli askeri yetkililerden biri olduğu açıklandı. Arslan, 8 Ekim 2012'de konuyu Milli Savunma Bakanlığı Adli İşler Yardımcılığı'na anlattı. Ancak örgüt yine rahat durmadı. Tasarı, dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de dâhil olmak üzere üst düzey komutanlara kabul ettirildi. Dönemin Genelkurmay Personel Başkanı Metin İyidil imzasıyla 15 Temmuz 2013'te düzenlemeleri yapılıp Adli Müşavirliğe gönderilen tasarıya, Özel 18 Temmuz'da onay verdi.

'Köse'bucak ihanet.

KADIN SAVCININ DİKKATİ
Bu sırada Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli Ankara Cumhuriyet Savcısı Selda Kurtuluş, önemli bir soruşturmanın başındaydı. Kurtuluş, FETÖ'nün askeri yargı ayağını araştırmaktaydı. Savcı Kurtuluş Genelkurmay Adli Müşavirliği'ndeki belgeleri inceleyince ihaneti ortaya çıkardı. Bugüne kadar mevzuatta hiç yer almayan savaş suçları kavramına yer verildiğini, bu kavramın en üst seviyedeki devlet yetkililerini, komutanları ve kamu görevlilerini yargılama riski doğurduğunu saptadı. FETÖ'nün hazırladığı bu tasarı, PKK ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadele eden devlet yetkililerini yargılamayı, yargılatmayı amaçlamaktaydı. Yani hainler Cumhurbaşkanı başta olmak üzere devlet yetkililerini Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde "savaş suçu"ndan yargılatmaya çalıştı. Neyse ki örgüt amacına ulaşamadı. Bu tasarıyı hazırlayan kadrolar, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra tutuklandı. Hatta Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde görevli Türk hâkim de ByLock kullanıcısı bir FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hapsi boyladı.

Hainler bunu da yaptı! FETÖ'den tutuklanan Genelkurmay eski Adli Müşaviri Muharrem Köse, 4 yıl önce Askeri Ceza Kanunu'yla ilgili tasarı hazırlattı! PKK başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonları 'savaş suçu' şeklinde göstermeye kalkıştı. Amacı ise Cumhurbaşkanı başta olmak üzere devlet yetkililerini Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılatmaktı!

Muharrem Köse, 15 Temmuz'daki kanlı saldırının ardından hemen gözaltına alındı, tutuklandı. Darbeci Köse, 15 Temmuz kanlı kalkışmasını yöneten Yurtta Sulh Konseyi'nde yer alıyordu. Köse'yle birlikte tasarıyı hazırlayan diğer komutanlar da soruşturmada yargılanıp hapse gönderildi.
.