Konya'dan Kısa Kısa

AK Parti Ilgın İlçe Başkanı Ali Erten, ilçeye bir süre önce yeni atanan Emniyet Müdür Vekili Yahya Karabasan'ı ziyaret etti.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ilgın Emniyet Müdür Vekili Yahya Karabasan'ı ziyaret eden erten Karabasan'a yeni görevinde başarı diledi.

İlçenin yeniden inşasında kurumların büyük önemi olduğunu dile getiren Erten kaplıca diyarı Ilgın gelişen, sürekli büyüyen ve kaplıca turizmiyle ülkenin her köşesinden turist ağırlayan bir ilçe olduğunu söyledi.

Erten, 'Düzenli bir ilçe olması hepimizin dilek ve temennisidir. Alınacak bazı polisiye önlem ve tedbirlerle birçok şeyin önüne geçebiliriz. Bu konuda da hep birlikte hareket edeceğiz.' dedi.

Karabasan de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ortak çalışma ile ilçede güzel şeyler yapabileceklerini kaydetti.

Erten'e ziyaretinde Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.

- Toroslar'da eriyen kar suları yer altı sularının seviyesini yükseltti

Seydişehir ilçesinde kış aylarının ardından Toroslar'da eriyen kar suları yer altı sularının seviyesini yükseltti.

İlçenin mesire alanı Kuğulu park güneyinde bulunan bin 450 yükseklikte ve halk dilinde Gürlevik olarak bilinen yerde taşın dibinden akan sular mesire alanındaki havuzları doldurdu.

Bu bölgeden akan sular Suğla barajında toplanarak BSA kanalı vasıtası ile Konya ovasının yaz aylarında sulanmasında çok büyük bir katkı sağlıyor.

Seydişehirli doğa severler ise bu doğa olayını görmek ve o anı ölümsüzleştirmek için gürleviğin patladığı bölgeye geldi.

Kaynak: AA