KKTC Milli Eğitim Ve Kültür Bakanı Berova'dan Vali Azizoğlu'na Ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.

KKTC Milli Eğitim Ve Kültür Bakanı Berova'dan Vali Azizoğlu'na Ziyaret
Erzurum’a birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Bakan Özdemir Berova beraberinde Tatlı Su Belediye Başkanı Hayri Orçam, Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Havva Dağsever Yüksek Öğretim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürk, YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler ile birlikte Vali Seyfettin Azizoğlu’nu ziyaret etti. Erzurum’ a ilk defa geldiğini ve burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Berova, " Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetli ile Erzurum arasında önemli turizm anlaşmaları yapabiliriz. Coğrafi bakımdan sıcak bir yer olan Kıbrıs’da ki insanımız soğuğa ve kara, Erzurumlu vatandaşlarımız da aynı şekilde uzun geçen kış mevsimi nedeniyle sıcağa hasret. Birlikte yapacağımız çalışmalarla Erzurumlu vatandaşlarımız Kıbrıs’a, Kıbrıslıların ise Erzurum’a tatillerini geçirmek için gelmelerini sağlayabiliriz. Bu da karşılıklı turizmin gelişmesine önemli katkı sağlamış olur" dedi.

Vali Seyfettin Azizoğlu’ da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Anadolu’nun kapısı Erzurum’a hoş geldiniz" dedi.

Erzurum’un Anadolu için önemli bir stratejik merkez olduğunu dile getiren Vali Azizoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Erzurum, Anadolu’nun Kafkaslara, Kafkasların Anadolu’ya açılan kapısıdır. Tarihi ipek yolu üzerinde bulunan şehrimiz coğrafi konumu nedeniyle önemli bir askeri ve ticaret merkezi olmuştur. Hükümetimizin geçtiğimiz yıl başlattığı cazibe merkezi programı ile geçmişte olduğu gibi önemli bir ticaret merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu program kapsamında oluşturduğumuz organize sanayi bölgemize gerek yurt dışından gerekse de yurt içinden yoğun bir talep var. İlaç sanayisinden yapı malzemelerine silah sanayinden petro kimya ürünlerine kadar çok önemli firmaların yer talebinde bulunduğu sanayi bölgemizin şuan itibariyle yaklaşık yüzde 80’ini tahsis ettik".

Erzurum’un işsizlik oranı açısından Türkiye ortalamasının altında olduğunu da hatırlatan Vali Azizoğlu, " Ekonomisi ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayanan Erzurum, son yıllarda kış turizminde önemli aşamalar katetti. Gerek 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunlarında, gerekse geçtiğimiz ay düzenlediğimiz 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ile şehrimiz önemli bir kış sporları ve kış turizm merkezi olduğunu kanıtladı. İlimizin bu manada önemli avantajları var. Özellikle kış aylarının uzun sürmesi ile yaklaşık 4 buçuk ay süren bir kayak sezonumuz bulunmaktadır. Ayrıca ulaşım imkanı yönünden havalimanı ile kayak merkezlerimiz arasında ki 15 dakikalık mesafe bizim diğer kayak merkezlerinden bir adım daha önde olmamızı sağlıyor" diye konuştu.

Vali Azizoğlu, ziyaretin sonunda Bakan Berova’ya Erzurum logolu çini işlemeli tabak ve Oltu Taşı tespih hediye etti.
Kaynak: İHA