'Kara Kartal' Aşkı İle Başlayan Hobi Profesyonelliğe Dönüştü

Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Edirneli esnaf, Beşiktaş’la özdeşleşen İnönü Standı’nın yıkılmasının ardından hem kendisi içinde hem de yeni nesillere stadın hatırasını yaşatmak için yaptığı maketin beğenilmesi sonrası maket yapımını hızlandırdı.

Edirneli Hakan İnceoğlu’nun Beşiktaş sevgisi yeni bir hobi kazanmasına sebep oldu.

Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan İnceoğlu, Beşiktaş’la özdeşleşen İnönü Standı’nın yıkılmasının ardından hem kendisi içinde hem de yeni nesillere stadın hatırasını yaşatmak için stadın ahşap maketini yaptı.

Saraçlar Caddesi’nde giyim mağazası işleten 38 yaşındaki Hakan İnceoğlu, yaptığı stat maketinin beğenilmesi üzerine ahşap maket evler yapmaya başladı ve kendisi için ‘vazgeçilmez’ diye tabir ettiği bir hobi edindi.

İnceoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dükkanının bir bölümünü mini bir atölyeye çevirdiğini belirterek iş harici zamanlarının tamamında ahşapla iç içe olduğunu söyledi.

İnönü Stadı’nın hatırasını yaşatmak için bir şeyler yapma hedefiyle yola çıktığını belirten İnceoğlu, 'İnönü stadı yıkılacağı zaman çok üzüldüm. Çünkü orada çok güzel anılarımız vardı. Ardından ahşaptan bir İnönü Stadı yapmayı düşündüm. Bunu yapma sebebim de yeni nesillere, bizde çok önemli hatıraları olan stadı bir şekilde göstermekti. Maketi yapmam 1 ay kadar sürdü. Tabii o benim ilk çalışmamdı, o zaman şimdiki gibi malzemelerim yoktu. Kıl testere, maket bıçağı gibi malzemelerle yaptım. Maketi de dükkanımda tutuyorum ve gelen müşterilerde hangi takımı tutarsa tutsun ilgi gösteriyor.' diye konuştu.

İlk maketinin beğenilmesinin ardından ahşap maket yapımını daha ilerlettiğini anlatan İnceoğlu, şöyle konuştu:

'Gelen takdirlerden sonra kendimle gurur duydum ve iş daha da büyüdü ve ahşap maket evler yapmaya başladım. Edirne’ye özgü Kaleiçi evleri diye tabir ettiğimiz panjurlu, cumbalı, yüksek katlı evlerinde maketlerini yaptım. Bu maketler de çok beğenildi. Bunun yanında kendi tasarladığım maket evleri de yapıyorum. Bu hobimi de iş yerinde yapıyorum. Daha önceden yazar kasa, hesap makinesi, defter gibi malzemelerin durduğu masamda şu anda kesme makineleri, pergel, cetvel, testere gibi malzemeler duruyor. Dükkanın bir bölümünü atölyeye çevirdim.'

İnceoğlu'nun bugüne kadar yaptığı 30'a yakın maket meraklıların ilgisini çekiyor.
Kaynak: AA