Kahramankazan'da 'Engelleri Birlikte Aşıyoruz'' Programı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde 'Engelleri birlikte aşıyoruz'' konulu program düzenlendi.

Kahramankazan Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Yüksekcan, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Dilek Şenyılmaz ve Belediye Sosyal Yardımlar Müdürü Yusuf Erçelik, engellilerin karşılaştıkları sıkıntılar ve devlet tarafından sağlanan kolaylıklar hakkında birer sunum yaptı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, burada yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların yaşama tutunma konusundaki azim ve kararlılığının kendilerine de örnek olduğunu belirterek, onların kendi kendilerine yeten bireyler haline gelmesi için belediye olarak önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi.

Başkan Ertürk, belediye olarak hizmette engelleri kaldırdıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

'Bugün ilçemizde yaklaşık 750 engelli kardeşimiz bulunmaktadır. Belediye olarak biz, engelli vatandaşların yaşam standartlarının arttırılması adına kimin hangi hizmete ihtiyacı varsa o konuda yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Engelsiz hizmet noktası, evde temizlik hizmeti, evde sağlık ve yönlendirme hizmeti, psikolojik destek, berber hizmeti, sıcak yemek hizmeti, gıda ve yakacak yardımı, evlerinin bakım ve tadilatı, hasta nakil hizmeti, yaşam destek, medikal malzeme yardımı bunların başında gelmektedir.'

Programa, kaymakamlık, belediye, Kent Konseyi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kahramankazan Sosyal Hizmet Merkezi temsilcileri, engelliler ve engelli aileleri katıldı.

Kaynak: AA