Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde Mezuniyet Töreni

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında eğitim alan kıta kaynaklı 709 astsubay, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında eğitim alan kıta kaynaklı 709 astsubay, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Resmi Gazete'de 31 Temmuz 2016'da yayınlanan 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında ilk kez mezuniyet heyecanı yaşandı.

Akademideki 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler için Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığının İncek'teki yerleşkesinde diploma töreni düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Lapanta, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Nurettin Alkan, askerler ile aileleri katıldı.

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Lapanta, yaptığı konuşmada, mezun astsubaylara tavsiyelerde bulunarak 'Ulusal ve uluslararası alanda saygın, güvenilir ve mükemmel hizmet üreten kolluk kuvveti olmayı kendisine ilke edinmiş bir teşkilatın mensupları olarak mesleği sevmek ve mesleki değerleri bir yaşam tarzı olarak benimsemek başarılı olmanın ilk şartıdır.' dedi.

Bölücü örgütlerle mücadelede başarılı olmanın zorunluluğuna dikkati çeken Lapanta, astsubayların görevlerinde başarılı olacağına inancının tam olduğunu vurguladı.

- 709 astsubay mezun oldu

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Alkan, akademinin Astsubay Eğitim Merkezi'nde 7 Kasım 2016'da başlayan ve bugün sona eren 'Temel Kolluk Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan jandarma sınıfından 697, sahil güvenlik sınıfından 6, jandarma sınıfından geçen yıldan devre kaybı olan 5 ve Senegalli bir misafir astsubayın mezun olduğunu söyledi.

Alkan, 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde akademide toplam 4 bin 272 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek 'Katılımlarıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilatlarına güç verecek olan astsubaylarımız, Türk bayrağının kutsiyetini canından aziz bilip gerektiğinde vatan, cumhuriyet, demokrasi ve vazife uğrunda hayatlarını seve seve feda etmeye hazırdır. Sizler artık teşkilatlarımızın onurlu birer astsubayısınız. Yalnız kendinize karşı sorumlu değilsiniz. Sizler, eşinizin, çocuklarınızın, ananızın, babanızın, akrabalarınızın, arkadaşlarınızın, köyünüzün, kasabanızın gururusunuz.' diye konuştu.

Dönem birincisi Jandarma Astsubay Çavuş İsmail Turit, 'Temel Kolluk Eğitimi'ni tamamlayıp astsubay diplomasını almanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek eğitimde edindikleri bilgi ve becerileri ileri ki görevlerde en iyi şekilde kullanacak olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından 702 jandarma, 6 sahil güvenlik ve bir Senegalli misafir astsubay diplomalarını aldı.

Daha sonra 'Jandarma Marşı'nı okuyan askerler, aileleriyle bir araya geldi.
Kaynak: AA