İTÜ Rektörü Karaca Açıklaması

'(Ankaralı öğrenci niye İstanbul'a gelsin?) diye soruyorlar. Ben de şunu söylüyorum, 'İki üniversite bitirmek istemez misiniz?' 'Neden olmasın' diyorlar. Biri İTÜ, marka zaten diğeri de İstanbul'da yaşamak' 'İstanbul bir marka şehir. Orada yaşamak, hayatta kalmak bile ikinci bir üniversite bitirmek gibi. Tercihte bu iki şeyi düşünün derim'

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, '(Ankaralı öğrenci niye İstanbul'a gelsin?) diye soruyorlar. Ben de şunu söylüyorum, 'İki üniversite bitirmek istemez misiniz?' 'Neden olmasın' diyorlar. Biri İTÜ, marka zaten diğeri de İstanbul'da yaşamak. İstanbul bir marka şehir. Orada yaşamak, hayatta kalmak bile ikinci bir üniversite bitirmek gibi. Tercihte bu iki şeyi düşünün derim.' ifadesini kullandı.

Karaca, İstanbul Teknik Üniversiteliler Birliğinin Kavaklıdere'deki merkez binasında gerçekleştirilen İTÜ Tanıtım Toplantısı'nda, dünyada ve Türkiye'deki üniversitelerin tarihçesini anlattı.

Üniversite hayatının son derece önem taşıdığını, İTÜ’nün çok iyi bir eğitim yanında, öğrencilere sosyal hayat ve yaşanabilir kampüs olanağı sunduğunu belirten Karaca, teknik üniversite denilince akla İTÜ'nün geldiğini, bu nedenle İTÜ öğrencisi olmanın bir ayrıcalık olduğunu vurguladı.

Karaca, 'Üniversiteler artık biraz tüccar olmak zorunda, artık klasik, klişe kavramından kopması, çıkması lazım. Artık 4'üncü nesil üniversiteler konuşuluyor' ifadesini kullanarak, geleceğin üniversitelerin her ilimden feyz alan insanlar yetiştireceğini dile getirdi.

Birinci nesilde doğruyu savunma, 2'inci nesilde doğayı tanıma ve anlama, 3'ünce nesilde girişimcilik, ticarileşme, katma değer konularının öne çıktığını vurgulayan Karaca, disiplinlerarası düşünmek gerektiğini söyledi.

İTÜ’nün kapılarının üniversite adaylarına, başkentli öğrencilere her zaman açık olduğunu söyleyen Karaca, şu değerlendirmede bulundu:

'(Ankaralı öğrenci niye İstanbul'a gelsin?) diye soruyorlar. Ben de şunu söylüyorum, 'İki üniversite bitirmek istemez misiniz?' 'Neden olmasın' diyorlar. Biri İTÜ, marka zaten diğeri de İstanbul'da yaşamak. İstanbul bir marka şehir. Orada yaşamak, hayatta kalmak bile ikinci bir üniversite bitirmek gibi. Tercihte bu iki şeyi düşünün derim.' .

Etkinlikte konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı da İTÜ İnşaat Fakültesi mezunu olduğunu, üniversitesiyle gurur duyduğunu söyledi.

İTÜ'nün yıllar içinde çok geliştiğini, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Özkaldı, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin İTÜ'yü istemelerinin doğru bir tercih olacağını ifade etti.
Kaynak: AA