İTO Başkanı Çağlar Açıklaması

'Türkiye için yabancıların yaptığı en son araştırmada, 'Türkiye 2030 yılında 3 trilyon dolarlık bir hacme ulaşacak' deniliyor. Yabancıların bizim için yaptığı bu araştırmaya karşı mahcup olmamamız lazım' 'İTO olarak tekstile çok önem verdik. İstihdama en çok katkı sağlayan sektör tekstildir ve tekstilin altyapısını biz millet olarak çok iyi biliyoruz. Bu bizim genlerimizde var'

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 'Türkiye için yabancıların yaptığı en son araştırmada, ‘Türkiye, 2030 yılında 3 trilyon dolarlık bir hacme ulaşacak‘ deniliyor. Yabancıların bizim için yaptığı bu araştırmaya karşı mahcup olmamamız lazım.' dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı da olan Çağlar, Acme Group'un iplik sektöründeki markası Etrofil'in Yalova Kirazlı Sanayi Sitesi'nde yün, angora ve kaşmir iplik üretecek yeni fabrikasının açılışına katıldı.

Törende konuşan Çağlar, tekstilin Türkiye için önemli bir sektör olduğunu vurgulayarak, 'Türkiye için yabancıların yaptığı en son araştırmada, 'Türkiye, 2030 yılında 3 trilyon dolarlık bir hacme ulaşacak' deniliyor. Yabancıların bizim için yaptığı bu araştırmaya karşı mahcup olmamamız lazım. Bunu ortaya koymamız lazım.' şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ilk özel iplik fabrikasını rahmetli dedesinin kurduğunu ve hala bu işe devam ettiğini hatırlatan Çağlar, şunları kaydetti:

'Bugün de burada yün, angora, kaşmir olacak ve bunlar işlenecek. Bunlar çok önemli ve işlemek çok zor. Kıymetli ürünlerdir bunlar. Tekstil ülkemiz için çok önemli. Biz İTO olarak da tekstile çok önem verdik. İstihdama en çok katkı sağlayan sektör tekstildir ve tekstilin altyapısını biz millet olarak çok iyi biliyoruz. Bu bizim genlerimizde var.

Biz dünyada tekstili en iyi bilen milletiz. Dünyanın en büyük markalarına ve ekonomisi en gelişmiş ülkelere tekstil ihracatı yapabilen bir ülkeyiz. Onun için tekstili bırakmamak mecburiyetindeyiz. Çünkü nereye baksanız tekstili görürsünüz. Tekstili görmediğiniz dünyada hiçbir yer yoktur. Onun için bu gayretimize devam edeceğiz. İhracata yönelik kurulmuş bir tesis bu. Amerika’dan Kanada’ya, Avrupa’nın birçok yerine, Orta Doğu'ya ihracat yapacak.'

- '600 kişiye istihdam sağlıyoruz'

Acme Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı da 600 kişiyi istihdam sağladıklarını kaydetti.

Buradaki fabrikayı ilk etapta 128 kişiyle işletmeye açtıklarını ifade eden Batallı, şöyle devam etti:

'Kendi grup bünyemizde Etrofil Tekstil, araç muayene istasyonları ve en son da göz bebeğimiz, Türkiye’ye sadece marka yapmak için yola çıktığımız, bugün de iyi bir yere gelmiş olan Artemis Halı’yı barındırıyoruz. Rabbim daha büyüklerini, daha çok işçi çalıştıracağımız, istihdam yaratacağımız işler yapmayı hepimize nasip eder inşallah.'

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Tahsin Becan da İstanbullu sanayicileri Yalova’da yeni istihdam alanları yaratmak için beklediklerini söyledi.

İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın konuşmalarının ardından katılımcılar, açılış kurdelesini kestikleri fabrikayı gezdi.

Kaynak: AA