İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çimen, mesajında, İstiklal Marşı'nın ecdadımızın bağımsızlık ve özgürlüğü uğruna vermiş olduğu tarihi şahlanışın en güzel abidesi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

'İstiklal Marşımız, milletimizin o zor şartlar içinde bulunduğu durumu, sahip olduğu gücü ve kararlılığı bugüne taşıyan, geçmişle geleceğimizi buluşturan, milletimizin en kıymetli ortak değerlerindendir. Vatanı canlarından üstün tutan, büyük bir azimle, emsalsiz fedakarlıklarla bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkan ecdadımız, istiklal mücadelesini zaferle neticelendirmiştir. İstiklal Marşı ecdadımızın bağımsızlık ve özgürlüğü uğruna vermiş olduğu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin en güzel abidesidir.'

İstiklal Marşı'nın aziz millet için bir toplumsal mutabakat metni niteliğinde olduğunu da belirten Çimen, şunları kaydetti:

'Milli değerlerimizin, bağımsızlık idealimizin, milli şuurumuzun ve istiklal ruhumuzun veciz bir şekilde ifade edildiği İstiklal Marşımız, hiç şüphesiz, aziz milletimiz için bir toplumsal mutabakat metni niteliğindedir. Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiş olan Mehmet Akif Ersoy, fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla da kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı olacak, örnek alınacak bir şahsiyettir. Bu duygularla İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yıl dönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını şükran ve rahmetle anıyorum.'

Kaynak: AA