'İslamın Kadına Verdiği Haklar' Semineri

Sarıkamış İlçe Müftülüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'İslamın kadına verdiği haklar' konulu seminer düzenlendi.

İlçe Müftüsü Hayati Yelkovan, İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, İslam'da kadının yeri ve öneminin 'oku' emriyle başladığını söyledi.

Kadınların layık oldukları mevki ve değeri İslam dini ile kazandıklarını belirten Yelkovan, 'İslam dini kadın ve erkek arasında bir ayrımın söz konusu olmadığını, doğum, ölüm ve daha sonraki hayatlarında bu iki cinsin birbirinden üstün bir tarafı olmadığını beyan eder. Çünkü insan Allah huzuruna yardımcısız, tek başına çıkarak, hesabını kendisi verecektir.' dedi.

Yelkovan, sözlerine şöyle devam etti:

'İman sahibi, salih amel işleyerek Allah yolundan ayrılmayan kadınların durumu Kur'an da 'ahirette ebedi bir hayat sürüp cennete gidecek kişiler' arasında zikredilir. Ayrıca İslam toplumunda eğitim ve öğretimin çok önemli bir yeri vardır. Kadın en mükemmel terbiyecidir. Çocuklarını asil yetiştiren ve terbiye eden kadındır. Hazreti Peygamber, kadınların okuma ve yazma öğrenmelerini daima teşvik ve emretmiştir.'

Program, Sarıkamış Anadolu İmam Hatip lisesi öğretmenlerinden Hacer Karagöz'ün İslam'ın kadına verdiği haklarla ilgili sunumu ve slayt gösterimiyle sona erdi.

Kaynak: AA