Hisarcık Belediyesinden Müzik Programı

Hisarcık Belediyesi tarafından sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında müzik şöleni düzenlendi.

Hisarcık Belediyesinden Müzik Programı
Belediye Düğün Salonunda düzenlenen Müzik Şöleni Programı’na Belediye Başkanı Fatih Çalışkan’ın eşi Nazife Çalışkan, AK Parti İlçe Başkanı Salim Turası’nın eşi Sema Turası, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Özaydın, Belediye Meclis Üyesi Ayşe Uludoğan, çok sayıda üniversite öğrencisi ve bayan katıldı.

Kadınları salonun girişinde karşılayan Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, onların kadınlar gününü kutlayarak kendilerine şişede gülsuyu hediye etti.

Faslı Nazenin Bayan Fasıl Grubunun müzik şöleninden önce kadınlara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, “Kadınlarımız toplumlar için önemlidir. Aileyi ayakta tutan, çocukları yetiştiren ve şekillendiren annelerdir. Büyük zahmetlere katlanarak, yuvaların sağlam olması, ailenin ayakta durması ve topluma güzel nesillerin yetiştirilmesi için anneler her zaman büyük bir gayret ve fedakârlık sarf etmektedirler. Kadının geri plana atıldığı toplumların mutlu olması ve geleceğinin aydınlık olması düşünülemez. Kadın ve erkeklerin fıtratlarının farklı olması farklı bir durumdur. Ancak fırsatlarının eşit olması için hep birlikte mücadele etmemiz gerekmektedir. Bunu sağlamak içinde Kadınlar gününün bir gün değil, bütün bir yıl kadınlar günü olmasını diliyoruz” dedi.

Sağlıklı ve huzurlu bir toplum anlayışı için kadınların tüm yaşam alanlarında daha etkin görevler üstlenmesinin zorunlu hale geldiğini söyleyen Çalışkan,” İleri bir toplumun oluşması için öncelikle kadınlarımızın daha da güçlendirilmesi gerekiyor. Kadınlarımızın siyaset, hukuk, sağlık, istihdam gibi birçok etkinlik alanlarının genişletilmesi, eşit fırsat ve olanaklarına sahip olmaları toplumumuzun için büyük önem arz etmektedir. Kadınların içinde olmadığı siyaset, kültür ve sosyal faaliyetlerin tam anlamıyla başarıya ulaşamayacağı kanaatindeyim. Bu konuda hepimize önemli görevler düşüyor. Yeni Türkiye’nin inşasında el ele vererek gelecek nesillere güçlü bir Türkiye’yi bırakmak zorundayız ve bunun için çalışmalıyız. Bu gaye ve düşüncelerle, hiçbir kadının şiddet görmediği, kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve siyasal alanda toplumumuzda daha etkin, daha görünür ve daha güçlü oldukları bir Türkiye temennisiyle, bütün kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyor, herkese hayırlı akşamlar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra sahne alan Faslı Nazenin Bayan Fasıl Grubu tasavvuf müziğinden güzel örnekler yorumladı. Programda icra edilen hareketli müzikle karşısında piste fırlayan özellikle üniversite öğrencileri gönüllerince eğlenerek stres attılar. Programın sonunda Belediye Başkanı Çalışkan, Faslı Nazenin Fasıl Grubuna çini tabak hediye etti.(MA-EFE)
Kaynak: İHA