'Hayatını Kaybedenlerin İkisi Pilot'

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün düşen helikopterle ilgili, “İçerisinde 7 kişi olduğu söylendi. Şimdi size 2 kişinin ismi net verebileceğiz. 1’inci Kaptan Ali Akgün Nacar ve ikinci kaptan Ahmet Bulut hayatını kaybetti. Bunların yanında biz 3 ceset net olarak gördük” dedi.

'Hayatını Kaybedenlerin İkisi Pilot'
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de düşen helikopterin enkaz kaldırma çalışmalarını yerinde kontrol etti. Yaşanan kazayla ilgili açıklama yapan Başkan Akgün, “11.30’da hemen Büyükçekmece merkezde esnaf ziyaretini yaparken bir helikopter veya uçağın düştüğünü söylediler. D100 Karayolunun Büyükçekmece televizyon kulesinin 300 metre, Büyükçekmece istikametinde D100 istikametine giden noktasına düştüğünü söylediler. İntikal ettiğimizde yanmakta olan hurdaları vardı, bir şeyler yanıyordu. İtfaiye onları söndürüyordu. Diğer gelen zabıta polis ve diğer görevli arkadaşlarımız herkes görevini yapmaya başladı.

Yangın söndürüldükten sonra cesetlerin tespitlerine girişildi. 5 ceset görüldü.

Bunun 7 olduğu söylendi tekrar araştırmaya başlandı. Sanki 6 gibi şuanda söyleyebiliyoruz. 5 kesin, 6 da olabilir 7 de olabilir. Helikopterin Eczacıbaşı ailesine ait olduğu teyit edildi. İçerisinde 7 kişi olduğu söylendi. Şimdi size 2 kişinin ismi net verebileceğiz. 1’inci Kaptan Ali Akgün Nacar ve ikinci kaptan Ahmet Bulut hayatını kaybetti. Bunların yanında biz 3 ceset net olarak gördük. 2 kaptan artı beş yolcu mu? 2 kaptan artı 3 yolcu mu birazdan belli olacak. Kuleye mi çarptı yoksa başka bir şey mi ilgili arkadaşlar araştırmayı yapacaklar” şeklinde konuştu.

(Emrah Kuş/İHA)
Kaynak: İHA