FETÖ'nün Denizli'deki 'Finans Kaynakları'na Yönelik Dava

43'ü tutuklu 67 sanıklı davanın görülmesine devam edildi Telefonunda terör örgütü elebaşının ses dosyası saptanan tutuklu sanık Yıldırım: 'Daha önce Fetullah Gülen'in sesi olduğunu bilmiyordum, polisteki sorgum sırasında öğrendim'.

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finans kaynakları ve il yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 43'ü tutuklu 67 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda 27 Şubat'ta görülmeye başlayan davanın duruşmasına bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

İddianamede örgütün 'Denizli il imamı' olarak geçen tutuklu sanık Fuat Yıldırım, örgütün kriptolu mesajlaşma programı 'ByLock' tespit edilen telefonunda terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'e ait ses dosyası bulunması hakkında savunma yaptı.

Örgüt üyesi, yöneticisi ya da il imamı olmadığını iddia eden Yıldırım, telefonundaki 'Uyan, ölüm uykularından uyan, meseleye sahip çık, Allah'ın sana gördüreceği çok büyük vazifeler vardır, fonksiyonunu edadan geri kalma' ifadelerini içeren ses dosyasını sabah namazına uyanmak için alarm olarak kaydettiğini ileri sürdü.

Mahkeme Başkanının, 'O ses, Fetullah Gülen'e ait, sabahları uyanmak için neden o kişinin sesini tercih ettin?' sorusuna, Yıldırım, 'Daha önce Fetullah Gülen'in sesi olduğunu bilmiyordum, polisteki sorgum sırasında öğrendim.' diye yanıt verdi.

Duruşmaya pazartesi günü devam edilmesine karar verildi.

- İddianame

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin 'il yapılanması' ve 'finans kaynakları'na yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan TUSKON'un genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ve eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile örgütün sözde 3 il imamının da aralarında yer aldığı 43'ü tutuklu 67 kişi hakkında açılan davada sanıklar hakkında 10 yıldan ağırlaştırılmış müebbet hapse kadar değişen cezalar talep ediliyor.

İddianamede FETÖ/PDY'nin Denizli il imamının 2011 yılına kadar 'doktor' lakaplı Süleyman Deşdemir olduğu, bu tarihten sonra 'Murat Hoca' lakaplı Mehmet Boz'un geldiği, onun deşifre olmasının ardından Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve ardından da Fuat Yıldırım'ın il imamı olarak atandığı belirtilmişti.

Kaynak: AA