'FETÖ Mensupları Atılınca Ordumuz Daha Güçlendi'

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik: (1) 'Ne zaman birisi çıkıp postalı ortaya koysa ya da yargı cübbesini ortaya koysa milli iradeyi terk edip giden siyasiler görüldü. Bir tek bizim dönemimizde bütün bir Cumhuriyet tarihi boyunca bu vesayet odaklarına karşı güçlü bir direniş gerçekleşti.'' 'Bu ülkenin insanı alın teriyle bu ülkeyi zenginleştirir ve emeğiyle bu ülkeyi güçlü hale getirir. Önemli olan o alın terinin gasbedilmemesi o alın terinin başkalarına kaptırılmamasıdır. İşte AK parti döneminde yapılan budur' 'Darbe girişiminden sonra Türk ordusu bu generalleri attıktan sonra Suriye'ye girdi ve DEAŞ'ı Türkiye'nin sınırlarından temizledi. Daha önce bu yapılamamıştı. Demek ki bu FETÖ mensuplarının ordudan atılmasından sonra silahlı kuvvetlerimiz, ordumuz daha güçlü hale gelmiştir'

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 'Ne zaman birisi çıkıp postalı ortaya koysa ya da yargı cübbesini ortaya koysa milli iradeyi terk edip giden siyasiler görüldü. Bir tek bizim dönemimizde bütün bir Cumhuriyet tarihi boyunca bu vesayet odaklarına karşı güçlü bir direniş gerçekleşti.' dedi.

Çelik, Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

AK Parti'nin ilk iktidar günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasaklı olduğunu, o günlerde nasıl bir yolda ilerleyeceklerini, nereye gideceklerini, önlerine hangi engellerin çıkarılacağının belli olmadığını belirten Ömer Çelik, Türkiye'de herkesin 'AK Parti iktidara geldi ama iktidardaki ömrü ne kadar olacak' diye bahis oynadığını ve tartışma açtığını anımsattı.

Çelik, 'Çünkü içerde ve dışarıda ne kadar güç odağı varsa AK Parti'nin iktidarda kalmaması için AK Parti iktidarının kısa sürmesi için elinden geleni ardına koymuyordu.' ifadesini kullandı.

Bakan Çelik, geçmişte Türkiye'ye bu tür şeyler yaşatanların bu sefer de kendilerinden emin olduklarını ancak Türkiye'deki vatandaşların, Osmaniyeli, Bahçeli hemşehrilerinin bu siyasi harekete bu kadar güçlü destek vereceğini, milli iradeye sahip çıkacağını hesap edemediklerini kaydetti.

Bir sürü badireyi beraberce atlattıklarını, sıkıntıların üstesinden geldiklerini, Türkiye'nin ekonomisini, dış politikasını büyüttüklerini, ülkenin önündeki engelleri bir bir aştıklarını anlatan Çelik, şöyle devam etti:

'Siz de biliyorsunuz ki bugünlere kolay gelinmedi. Bugünlere ulaşmak kolay olmadı. Her seferinde AK Parti'nin önüne, iktidarımızın önününe, milli iradenin önüne bir sürü engel çıkarılmaya çalışıldı. Kapatma davaları açıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasetten uzaklaştırılması için kamuoyu tarafından bilinen ve bilinmeyen bir sürü engel çıkarıldı. Ama bunların hepsi tek tek güçlü bir iradeyle aşıldı.'

Çelik, geçmişte bazı siyasilerin 'Ben 6 kere gittim 7 kere geldim' ya da 'Şu kadar dönem iktidar oldum ama önüme askeri, yargı vesayeti çıktı, görevden uzaklaştırıldım' diye övündüklerini, AK Parti'nin ise bir yargı vesayeti, askeri vesayet gibi odaklar karşısında geri çekilip, milli iradeye onlara terk edip, ondan sonra tekrar iktidar yollarının aranmasını meşru bir şey görmediğini belirtti.

- 'Türkiye'yi milli irade yönetir'

'Madem ki bu iktidarı siz verdiniz ancak siz alırsınız. Milli iradenin sahibi sizsiniz. Türkiye'de ne varsa size aittir ve Türkiye'nin patronu sizsiniz.' diyen Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Eğer biz şuna inanıyorsak, 'egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir' diyorsak, o zaman millet ne derse o olur. Türkiye'yi milli irade yönetir. Çok uzun zaman boyunca 'egemenlik millete aittir' dediler ama kayıtsız şartsız kısmını unutturdular. İktidara gelirken oy istemek için sizin sesinizi dinlediler, sözlerinizi dillendirdiler ama iktidara gelince bunu unuttular. Ne zaman birisi çıkıp postalı ortaya koysa ya da yargı cübbesini ortaya koysa milli iradeyi terk edip giden siyasiler görüldü. Bir tek bizim dönemimizde bütün bir cumhuriyet tarihi boyunca bu vesayet odaklarına karşı güçlü bir direniş gerçekleşti. Niçin, sizin verdiğiniz yetkiyi, ortaya koyduğunuz iradeyi hiç kimse gasbedemesin, hiç kimse milletin elinden alamasın diye, bu ülkenin insanları daha iyi yaşasınlar, bu ülkenin kaynakları bu ülkeyle aktarılsın, bu ülkenin çocukları için daha iyi bir gelecek kurulsun diye yapıldı bunlar.'

- 'Milli irade tarlaya tohum ekmek gibidir'

Çelik, milli iradeye sahip çıkmanın tarlaya tohum ekmek gibi, tohumdan alınan ürünün ülkenin ekonomisi, ürünü satılıp bir maddi kaynağa dönüştürülmesinin ülkenin dış politikası gibi olduğunu, ancak her şeyin başında tarlaya o tohumun atılmasının yer aldığını anlattı.

Milli irade güçlü olmazsa ülkede demokrasinin, ekonominin ve dış politikanın güçlü olmadığını vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

'Geçmişte de pek çok iktidar geldi, geçti, niçin Türkiye ekonomisi bu kadar güçlü olmadı? AK Parti döneminde ekonomiyi bu kadar güçlendirmek mümkün oldu. Demokrasiyi bu kadar güçlendirmek bu kadar mümkün oldu. Türkiye'nin dış dünyadaki sesini bu kadar kuvvetli hale getirmek mümkün oldu. Peki geçmişte niye olmadı? Biz AK Parti döneminde petrol bulmadık, doğalgaz bulmadık, yeni kaynaklar bulmadık. Yabancı bir devlet Türkiye'ye büyük bir bağışta bulmadı. Türkiye yeni maddi kaynaklar keşfetmedi, peki bu nereden geldi, çok basit. Bu milletin iradesine sahip çıkanlar aynı zamanda bu milletin emeğine bu milletin üretimine de sahip çıktılar. Bu ülkenin insanlarının üretimi, emeği, alın teri bu ülkeyi zengin etmeye yeter. Yeter ki bunun önündeki engeller kaldırılsın, yetir ki Türkiye siyasi krizlerle boğuşmasın, yeter ki Türkiye'nin ayağında prangalar olmasın, Türkiye koşar. Bu ülkenin insanı alın teriyle bu ülkeyi zenginleştirir ve emeğiyle bu ülkeyi güçlü hale getirir. Önemli olan o alın terinin gasbedilmemesi, o alın terinin başkalarına kaptırılmamasıdır. İşte AK parti döneminde yapılan budur. Bu milletin alın terine ve emeğine selam duran bir siyasi iktidar inşa ettik. Bu milletin alın teri ve emeğiyle kavga eden değil, o alın teri karşısında esas duruşta duran bir siyasi iktidar inşa ettik.'

- 'Ordumuz daha güçlü hale gelmiştir'

Bakan Çelik, Türkiye'nin güney sınırına yerleşen terör örgütleriyle mücadele ettiklerini, Avrupa'da ekonomik krizler yaşandığını, aşırı sağcıların ve ırkçıların yükselmesi gibi bir tablo olduğunu, bunların ortasında Türk İslam dünyası içinde AK Parti iktidarının kurduğu siyasi iktidarın göz bebeği gibi inci gibi parladığını kaydetti.

Avrupa ziyaretlerinde kendisine yabancıların 'FETÖ darbe girişiminden sonra ordudan bir çok general attınız ordu zayıfladı mı' diye sorduklarını aktaran Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Bunun çok basit bir cevabı var. FETÖ üyesi o generalleri, askerleri attıktan sonra ki onlar Mehmetçik değildir onlar asker üniforması giymiş katillerdir, teröristlerdir. Mehmetçik halkına silah çekmez. Mehmetçiğin görevi TSK'nın görevi bu milletin güvenliğini korumaktır, namusunu korumaktır, vatanı korumaktır. Kim ki bu millete silah çekiyorsa, hukukuna tecavüz ediyorsa, bu millet bir zarar veriyorsa, o Mehmetçik olamaz, o, bu milletin evladı olamaz, o Türk ordusunun ferdi olamaz. Çok basit bir cevabı var diyorum. 55 ülke koalisyon DEAŞ'a karşı savaşıyor. Darbe girişiminin sonra Türk ordusu bu generalleri attıktan sonra Suriye'ye girdi ve DEAŞ'ı Türkiye'nin sınırlarından temizledi. Daha önce bu yapılamamıştı. Demek ki bu FETÖ mensuplarının ordudan atılmasından sonra silahlı kuvvetlerimiz, ordumuz daha güçlü hale gelmiştir.'

(Sürecek)
Kaynak: AA