DSP Genel Başkanı Aksakal Açıklaması

'17 Nisan sabahı Türkiye, yeniden kurtuluşun ışıklarıyla cumhuriyetin aydınlığında insanca bir yaşamın ufkuna yelken açacaktır'.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, '17 Nisan sabahı Türkiye, yeniden kurtuluşun ışıklarıyla cumhuriyetin aydınlığında insanca bir yaşamın ufkuna yelken açacaktır.' dedi.

Aksakal, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında Adana'yı ziyaret ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin son 15 yılda gerek ekonomi, gerekse siyasi yapısı itibarıyla kötü günler yaşadığını savunan Önder Aksakal, 'Yüzyıl öncesi koşulların görüntüsünde bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Ordumuz ve askerimiz sonu gelmez bir maceranın içine sürüklenmiş, devleti yönetenler kendi bölgemizdeki gerçek komşularımızla değil, müstakbel komşularla hareket eder olmuştur. Bütün komşularıyla barışık bir ülke konumundan, tüm dünyayla kavgalı bir devlet haline geldik.' diye konuştu.

Aksakal, iktidarın milleti oyalama peşinde olduğunu öne sürerek, 'DSP olarak ulaşabildiğimiz her yerde ülkenin bölünmez bütünlüğünün nasıl tehdit altında olduğunu anlatacağız. Referandumda 'Evet' çıkması için can atan sahte hayırcıları anlatacağız. 17 Nisan sabahı Türkiye, yeniden kurtuluşun ışıklarıyla cumhuriyetin aydınlığında insanca bir yaşamın ufkuna yelken açacaktır. Buna inanıyoruz.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA