Deprem Bölgesinde Diyaliz Hastaları Unutulmadı

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen depremin ardından hastalara moral vermek için çeşitli faaliyetler yürütülüyor.

Deprem Bölgesinde Diyaliz Hastaları Unutulmadı
Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Adıyaman İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Uzm. Dr. Filiz Bolu ve Kronik Hastalıklar Sorumlusu Perihan Gedik, 9 Mart Dünya Böbrek Günü Dolayısıyla depreme maruz kalan ve diyaliz tedavisi aksatılmayan hastaları ziyaret ederek, çiçek verdi. İl Halk Sağlığı Müdürü Kutlu burada yaptığı açıklamada, kronik böbrek hastalığının dünyada ve ülkemizde salgın halini almış önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti.

Müdür Kutlu, "Böbrek hastalığı erken saptandığında sıklıkla önlenebilir veya ilerlemesi geciktirilebilir. Ancak farkındalığın ve erken tanısının düşük olması birçok vak’ada erken teşhise imkan vermemektedir. 2017 yılı Dünya Böbrek Günü teması ‘Sağlıklı Böbrekler İçin Sağlıklı Yaşam’ olup obezitenin zararlı sonuçları ve böbrek hastalığı ile ilişkisi ele alınmaktadır" dedi.

Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım ise yaptığı açıklamada, Samsat ilçesinde meydana gelen depremin yaralarının çok hızlı bir şekilde sarılarak, normal hayata dönmek için çalışmaların ara verilmeden sürdürüldüğünü kaydetti.

Depreme maruz kalan diyaliz hastalarına da geçmiş olsun temennisinde bulunan Yıldırım, "Böbrek hastalığı çağımızın önemli hastalıklarından olup tedavisin ihmal edilemeyecek bir hastalıktır. Sağlık teşkilatımız bu bilinçle çalışmalarını aralıksız sürdürmektedirler. Gerek böbrek hastalarımız gerekse de depremde yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA