Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nden Alman Gazetesine Sert Tepki

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC), Ekonomi Bakanı Nihat Zeybeci hakkında Alman Bild gazetesinde çıkan haberlere tepki gösterdi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nden Alman Gazetesine Sert Tepki
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Boyacı, Bild gazetesinin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hakkında yaptığı haberlere tepki gösterdi. Yayınların habercilik ilkelerini hiçe saydığını belirten Boyacı, kullanılan ağır ifadeleri ve sıfatları Denizli Gazeteciler Cemiyeti olarak şiddetle kınadıklarını kaydetti.

Gazetenin Zeybekci hakkında, internet sitesinde ve yazılı baskısında yaptığı haberlerde eleştiri sınırlarının ötesine geçtiğini ifade eden DGC Başkanı Boyacı, gazetenin kişi hak ve özgürlüklerine saldırdığını, habercilik ilkelerine sığmayan ifadeler kullandığını ifade etti.

Boyacı, "Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin geçen hafta Almanya’da katıldığı toplantı ve etkinliklerle ilgili Almanya’ya yayın yapan Gazetenin internet sitesinde ve yazılı baskısında eleştiri sınırlarının ötesine geçen, kişi hak ve özgürlüklerine saldıran, habercilik ilkelerine sığmayan ifadeler kullanılmıştır. Ekonomi Bakanı ve şehrimizin milletvekili Nihat Zeybekci’yi hedef alan haberler, Gazetecilik Meslek İlkeleri’ne kesinlikle sığmamaktadır. Kullanılan ağır ifadeleri ve sıfatları Denizli Gazeteciler Cemiyeti olarak şiddetle kınıyoruz. Her fırsatta Türkiye’yi basın özgürlüğü konusunda eleştiren Almanya’nın habercilik ve meslek ilkelerini hiçe sayan bu yayınlar karşısında takınacağı tutumu merakla beklemekteyiz" dedi.

Yapılan hakaretin sadece bakana değil tüm Türkiye’ye yapılan hakaret olarak gördüğünü belirten Boyacı, yayınları son derece art niyetli olarak bulduklarını söyledi.



Bu hareketlerin var olan sıkı sosyal ve ticari ilişkilere zarar verebileceği endişesi taşıdığını belirten Boyacı, "Demokrasinin beşiği olduğu iddia edilen Avrupa’nın en güçlü ülkesi olan, AB’nin kaptanlığına soyunan Almanya’da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kişisel haklarına saldırı niteliği taşıyan, yayıncılık ilkeleriyle bağdaşmayan yayınları nedeniyle Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak gazetenin yönetimini ve haberi yazan kişileri şiddetle kınıyor, Alman Hükümeti’ni de meslek ilkelerine sığmayan haberlerle ilgili harekete geçmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA