Çorum'daki Suç Örgütü Operasyonu

İcra yoluyla satılan malların ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında kamu görevlerinin de bulunduğu 22 şüpheli adliyeye gönderildi.

Çorum'da icra yoluyla satılan malların ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında kamu görevlerinin de bulunduğu 22 zanlı adliyeye sevk edildi.

Kentte bazı icra personelinin, icra yoluyla satılan taşınır taşınmaz malların ihale sürecine katıldıkları, harici anlaşmalar yapıldığı, ihaleye girmek isteyenlerin engellendiği, bu sayede malların değerinin altında satılması sağlanarak haksız kazanç elde edildiği iddiaları üzerine Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 24 şüpheliden 22'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında icra müdürleri ve çalışanları ile emekli polis memurunun da olduğu şüpheliler, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden ikisinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında yapılan araştırma ve takip sonucu suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak suçlarından 26 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, şüphelilerden 24'ü İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 27 Şubat'ta yakalanmıştı.

Firari 2 şüpheli ise ise aranıyor.
Kaynak: AA