Çorum'daki İhaleye Fesat Karıştırma Operasyonu

Çorum’da icra yoluyla satılan malların ihale sürecine fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında kamu görevlerinin de bulunduğu 22 kişi adliyeye sevk edildi.

Çorum'daki İhaleye Fesat Karıştırma Operasyonu
Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında icra yoluyla satışı yapılan taşınır ve taşınmaz malların ihale sürecinde, bir kısım icra personelinin katılımı, harici anlaşma ve ihaleye girmek isteyen diğer vatandaşların da engellenmesi suretiyle, satışa çıkarılan malların değerinin altında satılması sağlanarak haksız kazanç elde edildiği iddiaları gözaltına alınan 24 şüpheliden 22’sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında icra müdürleri ve çalışanları ile bir emekli polis memurunun da bulunduğu şüpheliler, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 3’ünün savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldığı öğrenilirken, diğerlerinin işlemlerinin sürdüğü belirtildi. Şüphelilerden 2 tanesinin ise, emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında yapılan araştırma ve takip sonucu suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak suçlarından 26 Şubat 2016 tarihinde 26 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, şüphelilerden 22’si Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan operasyonlarda yakalanmıştı. Soruşturma çerçevesinde firarda olan 2 kişinin aranmasına ise devam ediyor.
Kaynak: İHA