Cenazeyi Defnedebilmek İçin Ekiplerden Yardım İstediler

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan köye defnedilecek cenaze için yardım isteyen vatandaşların imdadına kar temizleme ekipleri yetişti Eskisu köyü sakinlerinden Salman: 'İlçe Özel İdaresi ekiplerimiz sağ olsunlar, durumu bildirir bildirmez hemen köyümüze geldiler'.

Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin Eskisu köyüne defnedilecek cenaze için yardıma koşan kar temizleme ekipleri, 3 saatlik çalışma sonrası taziye evi ile mezarlığın yollarını açtı.

İstanbul'da vefat eden Hasan Salman'ın ailesi, cenazeyi memleketleri Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Eskisu köyüne defnetme kararı aldı. Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu köyde mezarlık ve taziye evinin yollarının kapalı olması nedeniyle vatandaşlar İlçe Özel İdaresi ekiplerine müracaat etti.

Doğubayazıt ilçe merkezine 55 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 400 rakımlı Eskisu köyüne gelen ekipler, taziye evi ile mezarlığın yollarını iş makinaları yardımıyla yaklaşık 3 saatte açtı.

Köy sakinlerinden Cemil Salman, İstanbul'dan gelecek cenaze için gerekli hazırlıkları yapamadıklarını belirterek, 'İlçe Özel İdaresi ekiplerimiz sağ olsunlar, durumu bildirir bildirmez hemen köyümüze geldiler. Kendilerine Eskisu köyü halkı adına teşekkür ediyoruz.' dedi.

Yolun açılmasından sonra köye getirilen cenaze, cuma namazı sonrası defnedildi.
Kaynak: AA