Çatıdan Düşen Kar Kütlesi Maddi Zarara Yol Açtı

Muş’un Malazgirt ilçesinde havaların ısınmasıyla bir iş yerinin çatısından düşen kar kütlesi maddi hasara yol açtı.

Çatıdan Düşen Kar Kütlesi Maddi Zarara Yol Açtı
Malazgirt’te yoğun kar yağışı nedeniyle çatılarda biriken kar ve buz kütleleri tehlike oluşturuyor. Eski Kasaplar Çarşısındaki bir dükkânın çatısında biriken kar ve buz kütlesi, dışarıya sergilemek için çıkarılan mutfak malzemeleri ve küçük ev aletlerinin üzerine düşerek maddi hasara neden oldu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan dükkân sahibi Kerem Daşkıran, maddi zarara uğradığını belirterek, “Bu yıl kar çok yağdı. Ben yıllardır böyle bir kar yağışı görmedim. Metrelerce kar yağdı. Çatılarımızın üzerinde çok kar vardı. Havalar çok soğuk gittiği için çatılarımızdan pek kar gelmezdi. Havalar birden ısınmaya başlayınca, kar kütleleri eriyip çatılardan düşmeye başladı.

İçeride malları düzenlerden birden çok büyük bir görüldü duydum. Deprem oluyor sandım. Dışarıya çıkıp manzarayı görünce dünyam karardı. Maddi zararım çok büyük” dedi.

Komşularının satmak için dışarıya çıkardığı mallarının kar altında kaldığını gören esnaflar ise, hemen yardıma koşarak kar altında kalan mutfak malzemeleri ile küçük ev aletlerini çıkardılar.
Kaynak: İHA