Başkent'te Çikolatanın Bin Bir Hali Sergilendi

Ankara’da Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı açıldı.

Başkent'te Çikolatanın Bin Bir Hali Sergilendi
ATO Congresium’da düzenlenen fuar 12 Mart gününe kadar devam edecek olan fuarda Ankara’dan özellikle Anadolu’dan gelen çok sayıda girişimciye ev sahipliği yapıyor. Çikolatayı kökünden üreten yerli firmalar, organik ürünleriyle dünya pazarında kendini gösteriyor. Fuarda çok çeşitli katılımcıların yanı sıra yine çok sayıda uluslararası pazar lideri en yeni teknolojileri ve ürünlerini tanıtıyor.

Fuarla ilgili bilgi veren Messe Stuttgart Türkiye Genel Müdürü Ufuk Altıntop, “Ekmek pasta makineleri ve çikolata teknolojileri ile ilgili tüm firmalar ürünlerini burada sergiliyorlar. 2 gün daha açık Cumartesi ve Pazar günü son gün tüm ilgili kişileri fuara bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Fuarda şeker ve yağ kullanmadan hurmanın şerbetinden yaptığı tatlıyla farklılık arz eden Taşpakon Yönetim Kurulu Üyesi Ankara Dernek Başkanı Mahmut Dolmacı, “Hafif tatlıları buldum. Tatlı yediğinde baymayan tatlıyı yapıyoruz. Tatlıda yağ kullanmadık. 100 gram yağ kullanılması gerekiyorsa 25 gram yağ kullandık şeker hiç kullanmadık, hurma şerbetinden şeker yaptık. Şeker hastalarına diyabet tatlıları yapıyorum. Ayva kebabı, çağla aşı, erik tavası meyvelerden yemekler, kebaplar yapıyoruz. Hanım evlerinde seminer veriyoruz ve verdiğimiz seminerde yarım saatte 4 çeşit yemek nasıl yapılır bunları anlatıyoruz” diye konuştu.

Fuarda her çeşit fırın mevcut

Fuarda sergilenen ürün grupları oldukça çeşitlilik arz ediyor. Fırın grubunda; ekmek fırınları, tünel fırınlar (elektrikli-gazlı), döner-taş tabanlı fırınlar, pizza fırınları, pasta fırınları ve unlu mamul fırınları yer alıyor. Ayrı bir grupta, blenderlar, mikserler, krep makinaları, krema, kremşanti çırpma makinaları, krem dolgu makineleri, ekmek dilimleme makinaları, pasta dilimleme makinaları ve sandviç makinaları yer alıyor.

En zengin çeşit hamur makinalarında

Hamur işleme, çevirme, yoğurma, hamur kesme-tartma, şekillendirme ve hamur kaldır,devir makinaları son sistemleriyle fuarda sergileniyor. Yüzde 100 Türk firmalarının ürettiği yeni sistem soğutmalı hamur yoğurma makinası dikkatleri üzerinde topladı. Ayrıca, hamur kazanları, dinlendirme ve fermantasyon odaları, sterilazatörler ve brulör otamasyonlarına dek çok çeşitli ürün de ziyaretçiye sunuluyor. Fuarda, değirmen makineleri ve değirmen makine yedek parçaları da yer alıyor.

Ekmek ve pasta katkı maddeleri ayrı bir grubu oluşturuyor

Un ve un eleme makinaları, mayalar, yumurta ve yumurta tozları, kabartma tozları, hazır ekmek mixleri, kek unları, gıda boyaları, baharatlar ve aromalar, çay, kahve otomatları, konveyör sistemler ve ekipmanları ( bant sistemleri, bisküvi, kurabiye, galeta pişirme hatları, çikolatacılık ekipmanları, dondurma makinaları ve dolapları gibi çok fazla ürün grubu da yine fuarda beğeniye sunuldu. Tamamen gümüş ve altın kaplama çikolata ve drajeler büyük ilgi gördü.
Kaynak: İHA