Başkan Asya'dan Yatırımcılara Davet

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş’un yatırım için ideal bir yer olduğunu belirterek, iş adamlarını kente davet etti.

Başkan Asya'dan Yatırımcılara Davet
Katıldığı bir televizyon programında çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Feyat Asya, cazibe merkezleri programına da değindi. Muş’u huzur kenti olarak adlandırdıklarını ifade eden Başkan Asya, hükümet tarafından uygulanan cazibe merkezleri programı ile yatırımcılar için en ideal yerin Muş olduğuna vurgu yaptı. Başkan Asya, "Hükümetimiz tarafından, bölgemizin her konudan iyi bir seviyeye getirilmesi için cazibe merkezi iller projesinin uygulanacağı açıklandı. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, ülke tarihini şekillendiren, ovası ile dillere destan Muş ilinin de cazibe merkezi iller arasında yer alması en büyük temennimiz olmuştur. Uygulama öncesi devlet büyüklerimiz ile bir araya gelerek, ilimizin kalkınması ve gelişmesine yönelik beklentilerimizi dile getrdik. Söz konusu programın başlaması ile valimiz, milletvekilimiz ve iş adamlarımızla birlikte birçok ile giderek yatırımcıların Muş’a gelmesi noktasında çalışmalar yaptık. Bu görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Kendi yerelimizde iş adamlarının yaşayabilecekleri sorunları tamamen ortadan kaldırmak için tüm kurumlar seferber olmuşuz. Huzur kenti olarak adlandırdığımız ilimizin yatırım için en ideal yer olduğunu her platformda anlatacağız” dedi.

Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliğine de dikkat çeken Başkan Feyat Asya, "Cumhurbaşkanımızın iş adamlarına yaptığı istihdam çağrısı üzerine her bölge kendi yerelinde bu çalışmalara başladı.

Bizde valiliğimizin koordinesin Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımızın ev sahipliğinde ilimizdeki iş adamlarımızla bir araya gelerek görüşmelerimizi yaptık. Burada iş adamlarımızın birbirleri ile yarışır bir şekilde çalışmalar yaptığına şahit olduk. Bu da bizi geleceğe dair umutlandırdı. İlimizin istihdam sorununu iş adamlarımızın kararlı adımları ile ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Bu konuda hükümetimizin sunduğu teşvik paketleri son derece önemlidir. Bunların fırsata dönüştürülerek değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Yatırımcılarımızın önündeki tüm engelleri elbirliği ile kaldırabiliriz. Üreten bir il konumuna geldiğimizde karşımızda hiçbir güç duramayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA