Başbakan Yardımcısı Kaynak, Ağrı'da (2)

Başbakan Yardımcısı Kaynak: 'Bu baharla beraber Allah'ın izniyle hem anayasa değişikliğiyle, hem baharın verdiği o umutla, o iştahla, o aşkla yepyeni bir kalkınma hamlesini, yepyeni bir kardeşlik hamlesini birlikte yapacağız. Ama bütün bunları yapabilmemiz için işte o anayasa değişikliği bunun için huzurlarınızda'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 'Bu baharla beraber Allah'ın izniyle hem anayasa değişikliğiyle, hem baharın verdiği o umutla o iştahla, o aşkla yepyeni bir kalkınma hamlesini, yepyeni bir kardeşlik hamlesini birlikte yapacağız. Ama bütün bunları yapabilmemiz için işte o anayasa değişikliği bunun için huzurlarınızda.' dedi.

Hatemoğlu Düğün Salonu'nda AK Parti İl Başkanlığınca sandık kurulu üyeleri ve mahalle temsilcileriyle düzenlenen toplantıda konuşan Kaynak, terörle mücadele konusunda kararlılıkla verilen mücadeleye değindi. Kaynak, terörle mücadele sürecinde halkın da destek verdiğini belirterek şunları ifade etti:

'Geldiğimiz noktada elhamdülillah, Allah'a hamd ediyoruz, yöre halkımızın büyük desteğiyle terörle, teröristle, sivil masum insanımızı ayırdığımız takdirde, ne kadar başarılı olacağımızı gösteren, bu son bir buçuk yıldır, yöre halkımızın büyük desteğiyle artık inlerinde, saklandıkları mağaralarında gereken cezaları almaktadırlar. Ama biz terörle mücadele ederken bölgenin tamamını cezalandıracak, tamamına acı çektirecek bir uygulama içinde olmadık. Diyarbakır'da Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey'in açıkladığı 73 buçuk milyar liralık, eski parayla 73 buçuk katrilyonluk yeni bir yatırım programı ortaya koyduk. Cazibe merkezleri ilan ettik 23 ilde. Aman istihdam artsın, aman fabrikalar gelsin, aman sulama yatırımlarımız tamamlansın, altyapı yatırımlarınız tamamlansın, elektrik hatlarınız, şebekelerimiz yenilensin, 73 buçuk milyar liranın içerisinde bunlar var. Bunlar içerisinde Ağrımız da var.'

Terörün halk ile hükümetin arasına giremediğini vurgulayan Kaynak, 7 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan terör eylemlerini hatırlattı. Kaynak, 'Milletin desteğini alarak, milletin derdine çözüm bulmak için 7 Haziran'da büyük bir destekle meclise gidenler, 7 Haziran sonrası bunu milletimize burada, Doğu'da, Güneydoğu'da çukur olarak, hendek olarak Ankara'da, İstanbul'da canlı bomba olarak, Türkiye'nin her yerinde terör olarak gönderdiler.' ifadelerini kullandı.

Hükümet olarak bir yandan terörle mücadele ettiklerini, bir yandan hizmet üretmeye çalıştıklarını anlatan Kaynak, daha hızlı ve daha kaliteli bir hizmet için sistemin değişmesi gerektiğini vurguladı. Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan insanımıza hak ettiği değeri veren bir iktidar. Kendi ihtiyaçlarına hizmetler üretmek istiyoruz. Bunu üretiyoruz da Allah'ın izniyle. Önümüzde bu baharla beraber, 16 Nisan bildiğiniz gibi yine baharın tam ortası. Bu baharla beraber Allah'ın izniyle hem anayasa değişikliğiyle, hem baharın verdiği o umutla, o iştahla, o aşkla yepyeni bir kalkınma hamlesini, yepyeni bir kardeşlik hamlesini birlikte yapacağız. Ama bütün bunları yapabilmemiz için işte o anayasa değişikliği bunun için huzurlarınızda.'

Konuşmalarının ardından Ağrı Valiliğine geçen Kaynak, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra Vali Musa Işın ile görüştü.

(Bitti)

Kaynak: AA