Başbakan Yardımcısı Canikli Açıklaması

'Parti olarak referandum çalışmalarımızı yürütüyoruz bunda bir anormallik yok ancak başka anormallikler var. Ana muhalefet partisi bu kampanyayı çok farklı yöntemlerle götürüyor. Bütün toplantılarında sanki kanarya sevenler derneği başkanı gibi kampanya yürütüyorlar. Ortada ne partisi var ne bayrağı var. Hiçbir emaresi yok.' 'Bir yanda PKK var, FETÖ var. Onun yanında da kaset arkadaşı Kılıçdaroğlu var. Bu derin bir dostluktur. FETÖ ve CHP arasında çok önemli kaset dostluğu vardır. Sonradan bunlara Almanya, Avusturya dahil odu. Bunların hepsi şer cephesi'

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 'Parti olarak referandum çalışmalarımızı yürütüyoruz bunda bir anormallik yok ancak başka anormallikler var. Ana muhalefet partisi bu kampanyayı çok farklı yöntemlerle götürüyor. Bütün toplantılarında sanki kanarya sevenler derneği başkanı gibi kampanya yürütüyorlar. Ortada ne partisi var ne bayrağı var. Hiçbir emaresi yok.' dedi.

Canikli, Samsun Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda partisinin Samsun il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileri ile bir araya geldi.

CHP ve yöneticilerinin partilerinden utandığını öne süren Canikli, halk oylaması kampanyasını nasıl ve hangi kimlik altında yürüttüklerinin belli olmadığını söyledi.

Halk oylaması sürecinde 'hayır' kampanyasını yürütenlerin en başında CHP'nin geldiğini belirten Canikli, şöyle konuştu:

'Parti olarak referandum çalışmalarımızı yürütüyoruz bunda bir anormallik yok ancak başka anormallikler var. Ana muhalefet partisi bu kampanyayı çok farklı yöntemlerle götürüyor. Bütün toplantılarında sanki kanarya sevenler derneği başkanı gibi kampanya yürütüyorlar. Ortada ne partisi var ne bayrağı var. Hiçbir emaresi yok. Böyle olmaz, çıkacaksın çatır çatır, neyse vatandaşla paylaşacaksın. Bana göre bunun mantıklı tek bir izahı var. Cumhuriyet Halk Partisinin Sayın Genel Başkanı ve bütün yöneticileri partilerinden utanıyor. Çünkü milletin Cumhuriyet Halk Partisini sevmediğini, itibar etmediğini, millet nezdinde hiçbir kredisinin kalmadığını onlar da çok iyi biliyor. Cumhuriyet Halk Partisinin bayrakları altında kampanyayı yürütmeleri halinde vatandaşın kendileri açısından olumsuz düşüneceğini biliyorlar. Cumhuriyet Halk Partisinin öne çıkartılması halinde yürüttükleri kampanyanın bundan zarar göreceğini düşünüyorlar. Çünkü millet Cumhuriyet Halk Partisine güvenmiyor.'

- FETÖ'ye bukalemun benzetmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasette unutulmaya yüz tutmuş yöntemleri tekrar gündeme getirmeye çalıştığını anlatan Canikli, 2011'deki seçim çalışmaları anımsattı.

Canikli, ana muhalefet partisinin o zaman herkese ve her şeye yönelik söz verdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Verdikleri sözleri, vaatlerin tamamını yerine getirmek için ne kadar bir kaynağa ihtiyaç var. Hepsini kalem kalem hesapladık. 270 milyar lira bir ilave kaynak gerekiyor. 'Bu sözleri nasıl yerine getireceksin, açıkla' diyoruz. Kaynağı açıklayamıyor. Baktı olacak gibi değil, dedi ki 'benim adım Kemal ben bulurum'. Bunları tanımasak inandıracaklar. Bunlar kamuflaj işini iyi yapıyor. Çünkü bu konunun en iyi uzmanı Fetullahçı Terör Örgütü. Bukalemun, maskeleme, gizleme yeteneği konusunda Fetullahçı Terör Örgütü'nün yeteneği tartışılmaz. Cumhuriyet Halk Partisi muhtemelen onlardan teknik destek almıştır. Millet bunlara itibar etmiyor. Şimdi de 'maske takıp milleti inandırabilir miyiz' diyorlar ama millet sizin ciğerinizi biliyor. Ne yaparsa yapsınlar, fotoğraf net. Bir yanda PKK var, FETÖ var. Onun yanında da kaset arkadaşı Kılıçdaroğlu var. Bu derin bir dostluktur. FETÖ ve CHP arasında çok önemli kaset dostluğu vardır. Sonradan bunlara Almanya, Avusturya dahil odu. Bunların hepsi şer cephesi.'

Canikli, partileri için en büyük tehlikenin rehavet olduğunu, bu nedenle rehavete kapılmadan çalışmaları sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA