Bakanı Tüfenkci, Tunceli'de Esnafla Bir Araya Geldi

Terörü bu bitirme konusunda kararlılıklarının her zamankinden fazla olduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör örgütü PKK’nın en çok Kürt kökenli vatandaşlara bedel ödettiğini söyledi.

Bakanı Tüfenkci, Tunceli'de Esnafla Bir Araya Geldi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Tunceli’de esnaf ve sanatkarlarla bir araya geldi.

Terörle mücadeleye değinen Bakan Bülent Tüfenkci, "Terörü bu topraklarda, bu coğrafyada bitirme kararlılığımız her zamankinden fazladır. Biz bu halkın, bu coğrafyada yaşayan halkın terör baskısı altında kalmasını, hizmet götürülmesi noktasına engel olmasını istemiyoruz. Biz halkımızın, bu coğrafyamızın hizmetin en iyisine layık olduğuna inanıyoruz. Tam 30 yıl ekonomik ve sosyal anlamda en büyük zararı bu bölgeler gördü. PKK terör örgütü en çok Kürt kökenli vatandaşlarımıza ağır bedeller ödetti. Biz artık bu kaynakların heba edilmesini değil bu yörenin insanlarına verilmesinden yanayız” dedi.

Referandumdan hayır çıkması durumunda ekonomik değerlerin bozulabileceğini bildiklerini dile getiren Bakan Tüfenkci, “Bu noktada özellikle biz güçlü bir Türkiye, güçlü bir yönetim, güçlü bir meclis, güçlü bir yargı istiyoruz. Devalüasyonlarla, enflasyonlarla, koalisyonlarla, provokasyonlarla uğraşmak istemiyoruz. Bunlar olmasın diye evet diyoruz. Yoksa biz de hayır diyebiliriz. Rahmetli Ecevit, Ahmet Necdet Sezer’i Cumhurbaşkanı yaptı. Ondan sonra yönetimsel krizlerden dolayı bir gecede anayasa fırlatmasıyla bu ülkenin insanları yüzde 40 fakirleşti. Hepimiz fakirleştik. Oy veren vermeyen herkes zarar etti. Bir gecede 130 binden fazla iş yeri aynı gün kapandı” diye konuştu.

Bakan Tüfenkci’nin konuşmasının ardından katılımcılar, sorun ve önerilerini dile getirdi.
Kaynak: İHA