Ayaş'ta Toplu Açılış

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli’nin Ayaş Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı.

Ayaş'ta Toplu Açılış
Açılışa, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Metik, Ayaş Mahalle Muhtarı Bayram Kurt, çevre mahallelerden gelen muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından proje kapsamında Ayaş Mahallesi’ne Esenpınar-Karaahmetli mahallelerinden hat çekilerek, 10 bin 350 metre su hattı döşendi. Mahallenin kuruluşundan beri su hatları olmadan, kuyulardan toplama su ile ihtiyaçlarını karşılayan mahalleliler, MESKİ sayesinde içme suyuna kavuştu.

Açılışta konuşan Başkan Kocamaz, “Değerli hemşehrilerim, belki 30 Mart öncesi bizi yeterince tanımıyordunuz ama içinizden çıkmış birisi ve Yörük çocuğu olarak gece gündüz demeden sizlere hizmet getirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 3 yılı tamamladığımız bu günlerde bizi biraz daha yakından tanımış oldunuz. İçel Büyükşehir Belediyesi olarak ilçeler ve merkez dahil hiçbir ayrım yapmadan hizmet ulaştırmaya çalışıyoruz. Koskoca bir bölgeye hizmet etme gayretti içerisindeyiz. İnsanlarımıza hizmet vermeye ve hayatlarını kolaylaştırmaya gayret ediyoruz” dedi.

Susuzluk sıkıntısı yaşayan bu bölgeye böyle bir hizmet götürmekten duydukları mutluluğu dile getiren Kocamaz, “Verilen görevin üstesinden geleceğiz ve bugüne kadar verdiğimiz hizmetler gelecekte verecek olduğumuz hizmetlerin teminatıdır. Yıllardır susuzluk çeken bu mahallede susuzluğun giderilmesi bizim neticemiz de olmuştur. Bir bir problemleri çözüyoruz. Yola çıkarken ’derdimiz hizmet, sevdamız memleket’ demiştik ve inşallah layık olduğunuz bu hizmetleri getirene kadar gayretlerimiz sürecek. Hizmetler bir plan program içerisinde yapılıyor, zaman zaman gecikmeler olabilir. Ama bizler verdiğimiz sözlerin altında kalmayız ve dualarınızla çözüme kavuştururuz” şeklinde konuştu.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise kendilerine verilen emanete sahip çıktıklarını ve halka hizmet götürebilmek adına çabaladıklarını belirterek, “Bu yağmurda bizlere ev sahipliği gösteren mahalle sakinlerimiz, değerli büyüklerimiz ve gecesini gündüzüne katarak Erdemli insanları adına kentte yapılan tüm hizmetleri köylere götürmek adına çalışan değerli çalışanlarım çok teşekkür ederim. Bizlere çok önemli bir emanet verdiniz ve oylarınızla destekleyerek bu kentin makus talihini yenmemize yol verdiniz. Bizlere inandınız, güvendiniz ve kentin çok önemli bir emanetini teslim ettiniz. Allah sizden razı olsun. Seçim vaatlerinde yapamayacağımız sözlerin altına girmedik. Allah nasip ederse 2017 yılının sonunda eksik kalan bir hizmetimiz kalmayacak. Hizmet odaklı belediyecilik anlayışı ile hizmet üretmeye ve farkını göstermeye çalışacağız” diye konuştu.

25 yıl boyunca mahallelerinin düzgün bir hizmet görmediğine vurgu yapan Ayaş Mahalle Muhtarı Bayram Kurt da “Sayın Belediye Başkanlarım burası sizler gelene kadar, belediyelerin ne işin yaptığını bilmezdi. Sizinle öğrendik, spor kompleksi, parkeler, içme suyu ile tanıştık. Bu yapılan hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Keşke 25 yıldır bizleri yöneten belediye başkanlarımız da hizmet getirselerdi de onların da adını anabilseydik. Burası Ayaş’ın en küçük mahallelerinden bir tanesi. Sayenizde sorunların büyük bir kısmı çözüldü. Yaptığınız hizmetler için Çanakçı mevki, Ayaş halkı adına çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından muhtar Kurt tarafından Başkan Kocamaz ve Tollu’ya çiçek verildi.

Kaynak: İHA