ATO'da Kamu İhale Mevzuatı Semineri

ATO Başkanı Baran: 'Firmaların, sürekli değişen ihale mevzuatı ile kamu alımlarındaki yenilikleri, değişikleri takip ederek ihale ve sözleşme sürecini sağlıklı yürütmesi gerekiyor”.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Mevzuat İzleme, Değerlendirme ve Bilgilendirme Özel İhtisas Komisyonu tarafından “Kamu İhale Mevzuatı ve Uygulamaları” konulu eğitim semineri düzenlendi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamada, ATO Başkanı Gürsel Baran'ın seminerde yaptığı konuşmaya yer verildi. Buna göre Baran, üyelerine yönelik çalışmalar yapmayı önemsediklerini belirterek, “Oda yönetimi olarak üç ayaklı bir çalışma stratejimiz var. Bunlardan biri üyelerimizin gelişimini sağlamak. Bunu önemsiyoruz çünkü biliyoruz ki üyelerimiz geliştiğinde Ankara gelişecek, ilerleyecek. Ankara’nın gelişimi de Türkiye’nin gelişimi için itici güç olacak.” ifadesini kullandı.

Kamu ihale mevzuatının çok sık değiştiğini, ihalelerde sorun çıkmaması için firmaların mevzuata hakim olmaları gerektiğine işaret eden Baran, şunları kaydetti:

“Bilindiği üzere kamu hukukuna tabi olan veya kamunun denetimi altında bulunan veya kamu kaynağı kullanan kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak ihaleler, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na göre, bu kapsamdaki sözleşme uygulamaları ise 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'na göre yürütülüyor. Kamu alımlarının, bu konuda bilgi sahibi nitelikli personel eliyle yapılması mecburiyeti var. Firmaların, sürekli değişen ihale mevzuatı ile kamu alımlarındaki yenilikleri, değişikleri takip ederek ihale ve sözleşme sürecini sağlıklı yürütmesi de gerekiyor.”
Kaynak: AA