Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'na Başvurular Başladı

Forum İçel Alışveriş Merkezi tarafından Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ı anmak amacıyla düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı.

Forum İçel’in bu yıl 6’ncısını gerçekleştireceği Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali 2-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında birçok usta yönetmen, yapımcı, senarist, sinema eleştirmeni ve akademisyen atölyeler, gösterimler ve söyleşiler düzenleyerek sinema dünyasındaki son gelişmeleri aktaracak.

Festival çerçevesinde düzenlenecek Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması için de başvuralar alınmaya başlandı. Tema sınırlaması olmaksızın “Kurmaca”, “Belgesel” ve “Canlandırma/Animasyon” türünde eserlere açık olacak yarışmaya amatör ve profesyonel olarak sinema ile ilgilenen herkes katılabilecek. Forum İçel’den yapılan yazılı açıklamada, yarışmaya katılmak isteyenlerin 7 Nisan Cuma günü saat 18.00’e kadar ‘atifyilmazkisafilm.com’ internet adresinden başvuru yapmaları gerektiği bildirildi.

Filmler, 8-16 Nisan tarihleri arasında Atıf Yılmaz’ın Eşi, Oyuncu Deniz Türkali’nin de aralarında bulunduğu Ön Seçiciler Kurulu değerlendirmesinden geçmek için mücadele edecek. Ön Seçiciler Kurulundan geçen filmler, kurmaca, belgesel ve animasyon dallarında ayrı ayrı oluşturulan jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. 5 Mayıs 2017 akşamı Forum İçel AVM Atıf Yılmaz Meydanı’nda düzenlenecek olan gala gecesinde ise Kurmaca, Belgesel ve Canlandırma/Animasyon kategorilerinde birinci olan eser sahiplerinin her biri 7 bin liranın sahibi olacak. Ayrıca finale kalan filmler arasında yapılacak elemede Forum İçel Kurmaca Jüri Özel Ödülü olan 3 bin TL, Belgesel Jüri Özel Ödülü olan 3 bin TL ve Animasyon Jüri Özel Ödülü olan 3 bin TL’nin sahibi olacak.

Forum İçel, İçel Üniversitesi ve Daraba Film Medya Event işbirliği ile düzenlenen yarışmanın Düzenleme Kurulu İçel Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Y. Gürhan Topçu, İçel Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Erkılıç, Forum İçel AVM Pazarlama Yöneticisi Laden Aşçıoğlu Çelikcan ve Daraba Ajans Başkanı Cezmi Yılmaz’dan oluşuyor.
Kaynak: İHA